Két éve hunyt el Gesztesi Károly

Gesztesi Károly halálának második évfordulóján az ATV-n látható a színész utolsó interjúja este tíz óra öt perctől. 

Gesztesi Károly 1963. április 16-án született Budapesten. 1988-ban kapott színészi oklevelet a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Még ebben az évben leszerződött a Thália Színházhoz, melynek társulatát két évig erősítette, majd a Miskolci Nemzeti Színházhoz került. 1992-től egy éven át volt tagja a József Attila Színháznak; ezt követően 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatát erősítette. 1998 óta szabadfoglalkozású művész volt. Tagja volt a Színészzenekarnak és a Színészválogatottnak is. 

Rendkívül aktív volt a színpadokon,  láthattuk Kéményseprőként az Édes Annában, játszott a Drakulában, főszereplő volt az Othellóban, és Fáraó szerepében a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabban. Sokat foglalkoztatott szinkronszínészként számtalan filmben és sorozatban hallhattuk a hangját. A Shrek animációs film főhőse is az ő hangján szólalt meg magyarul. 

Első filmjei közé tartozik a Pisztácia (1996), de az 1993-as Kisváros című szériában is szerepelt. Emlékezetest tévés szereplései közé tartozik a Helló, Doki (1996) című sorozatban Varga Károly, a pék szerepe. Feltűnt a Titkos hely (2001) című filmben, míg a Getnoban (2003) főszerepet játszott Szalontay Tünde mellett. Ő alakította Álmos vezért a Magyar vándorban, míg a Nyócker (2003) című animációs filmben Lakatos Lóri hangját kölcsönözte. Ezt követően minden évben szerepelt legalább egy sikeres vígjátékban. 2007-ben a Megy a gőzösben majd egy évvel később a Valami Amerika 2 című vígjátékban kapott szerepet.. Sorozatszínészként is ismert, hiszen a Jóban rosszban című televíziós sorozat állandó tagja volt. Színészi érdemeiért 1990-ben megkapta Miskolc város nívódíját, majd 1997-ben a Magyar Filmszemle a legjobb férfi epizódalakítás díjával tüntette ki.

2020. január 4-én hunyt el szívroham következtében.