Todd Haynesnek remekül megy Cannes-ban, nem igaz? Új filmje, a May December elragadó kritikákat kapott és az emberek máris Oscar-esőt jósolnak neki. És most úgy tűnik, hogy a jövőben csak csodálatos projektekről beszélhetünk a rendező kapcsán, többek között egy új filmről Joaquin Phoenixszel.

A francia Les Inrockuptibles-nek nyilatkozva Todd Haynest elég sokat kérdezték új filmjéről és a rendező az interjúk közben néhány utalást is adott arra vonatkozóan, hogy mi várható a jövőben. Úgy tűnik, hogy például még mindig dolgozik egy Michelle Williams főszereplésével készülő új filmjén, amelynek előzetes címe "Fever/Láz", de úgy tűnik, van egy vadonatúj projektje is, amelyet Joaquin Phoenixszel közösen fejleszt.

"Igen, de van egy másik film, amit 2024 elején szeretnék megcsinálni" - mondta Haynes - "Ez egy olyan projekt, amit Joaquin Phoenix hozott nekem, és az 1930-as években játszódik. Egy szerelmi történet két férfi között, egy eredeti, nagyon merész forgatókönyv alapján. Azt hiszem, ez az első meleg szerepe. Nagyon izgatott vagyok a projekt miatt!"

Nyilvánvaló, hogy minden olyan új filmre érdemes odafigyelni, amihez Phoenix neve kapcsolódik. Ha azonban egy Todd Haynes kaliberű rendezőt is hozzáadunk mindehhez, akkor hirtelen egy olyan projektet kapunk, amely automatikusan díjesélyesnek számít. Egyelőre nem világos, hogy pontosan miről fog szólni a cím nélküli film, de jelenleg ez nem is igazán számít. Mi még mindig izgatottak vagyunk.

Haynes valószínűleg leginkább a Carol című Oscar-díjas filmjéről ismert. Abban a filmben Cate Blanchett szeret bele Rooney Marába. És a figyelmes olvasók megjegyezhetik, hogy Mara jelenleg kapcsolatban áll Phoenixszel, ami valószínűleg magyarázatot ad arra, hogy a színész miért kereste meg Haynest ezzel az új projekttel kapcsolatban. 

Valószínűleg még túl korai lenne a cím nélküli film megjelenési dátumát találgatni. Ez azt jelenti, hogy ha a forgatás "2024 elején" kezdődik, akkor valószínűleg egy 2024 végi bemutatóról beszélhetünk, mivel ez tökéletes időzítés lenne egy díjkiosztóhoz, vagy talán addig őrizgetik, amíg 2025-ben egy nagyszabású premierre (talán Cannes-ban) nem kerül sor...? Várnunk kell és meglátjuk.