Quentin Tarantino a legnagyobb hollywoodi rendezők közé tartozik, akinek a filmjeit valóságos kultusz övezi a rajongók körében. Sikerét számos tényezőnek köszönheti, ezek egyike a következetesség. Quentin Tarantino több sok éves hagyományt is követ filmjeiben, ám ezek közül kettő a legutóbbiban már nem volt jelen.

Ez a legutóbbi film természetesen a Volt egyszer egy Hollywood, amely Rick Dalton és Cliff Booth történetét meséli el a ’60-as években. A Leonardo DiCaprio által megformált Dalton egy színész, aki legjobb barátjával, és egyben kaszkadőrével, a Brad Pitt által játszott Booth-tal próbálja megvetni a lábát a mozi aranyéveinek végén.

Quentin Tarantino filmjeitől tehát már megszokhattunk egy sajátos hangulatot, egy sajátos vágási stílust és persze egy sajátos történetvezetést is. Ahogyan hozzászokhattunk számos tradícióhoz, hagyományhoz is. Ezekről tudtuk, ha leülünk egy Tarantino-film elé, akkor biztosan találkozunk velük. Ám ezek közül kettő nincs jelen a Volt egyszer egy Hollywoodban.

Az első az a bizonyos csomagtartós jelenet, amelynek alapjait még a Kutyaszorítóban tette le. A jelenetben akkor Michael Madsen , Harvey Keitel és Steve Buscemi szerepelt. A felvétel érdekessége, hogy egy kocsi csomagtartójából kifelé rögzítették, a néző így egy tárgy vagy egy személy perspektívájából láthatta, ahogy a színészek őt bámulják. Ez a jelenet vagy ennek valamilyen variánsa az elmúlt közel három évtizedben mindig visszatért Quentin Tarantino filmjeiben – kivéve a Volt egyszer egy Hollywoodot.

A másik hasonló hiányosság már egy bizonyos színészhez köthető, méghozzá Michael Madsen hez. Ő rendszeresen felbukkan Quentin Tarantino filmjeiben, de mindig meg is hal bennük. Kivéve a Volt egyszer egy Hollywoodot. Ebben is kapott egy pici cameót egy seriff szerepében, ám ezúttal élve megúszta a jelenetet.

Hogy ezek a hiányosságok szándékosak-e vagy csak puszta véletlen, hogy ezúttal kimaradtak a filmből, azt csak Quentin Tarantino tudná megmondani.