Michael J. Fox egyike a világ leghíresebb színészeinek, aki mára visszavonult az aktív színészettől, pedig még csak 61 éves. A színész 29 éves kora óta küzd a Parkinson-kórral, amely az egész életét meghatározta. De sosem volt egyedül ebben a küzdelemben, mivel végig elkísérte és támogatta őt a felesége, Tracy Pollan.

Michael J. Fox és Tracy Pollan még a ’80-as években ismerték meg egymást, amikor mindketten szerepeltek a Családi kötelékek című sitcomban. Míg a színész gyakorlatilag főszereplőként végigtolta mind a hét évadot, addig Tracy Pollannak mindössze tizenhárom epizód jutott. Ezekben viszont történetesen a színész által játszott Alex P. Keaton barátnőjét alakította.

A színészek nem csak a sorozatban, de a valóságban is egymásra találtak és románcuk hamar elmélyült. 1988-ban házasodtak össze és a mai napig együtt is vannak, négy gyermekük született: Sam Michael, Aquinnha Kathleen és Schuyler Frances (ők ikrek), valamint Esmé Annabelle.

Michael J. Foxnál 1991-ben diagnosztizáltak Parkinson-kórt, amely egy gyógyíthatatlan, degeneratív idegrendszeri betegség. A betegség az agytörzsi ganglionok károsodása miatt alakul ki, lassú lefolyású és a tudomány jelenlegi ismeretei szerint gyógyíthatatlan, de gyógyszeres kezeléssel lassítható és kezelhető. A színész 2000-ben megalapította a The Michael J. Fox Foundationt, amelynek elsődleges célja a betegség gyógymódjának megtalálása, a kutatások finanszírozása és a terápiák minőségének növelése.

Michael J. Fox gyakran hangoztatja, hogy valahol hálát ad a sorsnak, hogy megbetegedett, mert az így létrehozott alapítvány eredményei enélkül aligha születhettek volna meg, ezek pedig javítják a betegségben szenvedők életkörülményeit. Emellett mindig hozzáteszi, hogy mindenben a feleségének és a családjának a leghálásabb a sok szeretetért és támogatásért, amiért mindig mellette állnak. Megemlítette őt és gyermekeit a köszönőbeszédében is, amelyet a tiszteletbeli Oscar-díja átvételekor mondott.