Kevés annyira egyedi jelenség létezett bármikor is Hollywoodban, mint Danny DeVito. A köpcös, kopaszodó kis fickó egyike a legnagyobb nevettetőknek, aki még most, 78 évesen is aktív mind színészként, mind rendezőként. Egyik első nagy sikerét a Száll a kakukk fészkére című drámával aratta még 1975-ben. Majd alig három évvel később következett egy sorozat, amely végleg megalapozta a hírnevét.

Ez volt a Taxi, amely egy New York-i taxitársaság vicces hétköznapjait mesélte el. Amikor a sorozat készítői még csak a szereplők után kutattak, az egyik producer megkereste Danny DeVitót, aki akkoriban még azért inkább kereste a szerepeket, mint a szerepek keresték volna őt. A producer mégis látta benne a fantáziát és megkérte, hogy menjen el egy castingra.

A színész vonakodva bár, de belement, hogy elolvassa a forgatókönyvet. Rögtön bele is szeretett a mogorva diszpécser, Louie De Palma karakterébe és elhatározta, hogy ez bármi áron meg kell szereznie magának. Ki is eszelt egy nem hétköznapi tervet.

Amikor megjelent a meghallgatáson, még mielőtt bárki bármit szólhatott volna, odalépett a casting bizottság elé és ledobta az asztalra a forgatókönyvet a következő kérdéssel: "Mielőtt még bele kezdenénk, szeretném megkérdezni, hogy ki írta ezt a sz*rt?!"

Egy rövid és feszült csend után a bizottság röhögésben tört ki és innentől már nem volt kérdés, hogy Danny DeVito megnyerte magának Louie De Palma szerepét. Amit aztán a sorozat mind az öt évadában el is játszhatott.

A Taxi hatalmas sikert aratott mind a kritikusok, mind a nézők előtt. A sorozat 31 Emmy-jelölést kapott, ebből 13-at meg is nyert, zsinórban három évben nyerte meg a Kiváló komédia díját. Danny DeVito maga is Emmy-díjat és Golden Globe-díjat kapott a szerepéért.

Danny DeVito mellett igazi sztárparádé volt a Taxiban, hiszen olyan színészekkel játszott együtt, mint Tom Hanks, Christopher Lloyd, Ted Danson, Tom Selleck vagy Judd Hirsch.