Kiderült, Alec Baldwin meghúzta a ravaszt, újra megvádolhatják a színészt

Alec Baldwin ismét emberölés vádjával nézhet szembe, miután a kedden kiadott törvényszéki jelentés megállapította, hogy a 45-ös Colt revolvere csak akkor sült el, miután meghúzták a ravaszt.

A színészt korábban gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták Halyna Hutchins operatőr 2021 októberében bekövetkezett halála miatt. Az eset a Rust című film forgatásán történt, amikor egy kelléknek vélt pisztoly elsült Baldwin kezében, halálosan megsebezve Hutchinst.

A történtek megdöbbentették a közvéleményt, a jogi eljárás során Baldwin végig tagadta, hogy meghúzta volna a fegyver ravaszát. Kari Morrissey és Jason Lewis ügyészek új törvényszéki vizsgálatot rendeltek el. A szakértők rekonstruálták a fegyvert, amely az FBI korábbi vizsgálatai során eltört, és arra a következtetésre jutottak, hogy csak a ravasz meghúzásával lehetett elsütni.

“Ez a halálos baleset annak a következménye volt, hogy az ütőszeget teljesen hátrahúzták hátrafelé és kakas helyzetbe, majd egy bizonyos ponton a ravasz meghúzása vagy hátrafelé történő lenyomása következett be” - olvasható a jelentésben található pontos leírásban.

“Ha megállapítást nyer, hogy a fegyver nem működött hibásan, Baldwin úr ellen vádat emelnek” - olvasható az ügyészség által kiadott dokumentációban.

A Rust fegyverszakértője, Hannah Gutierrez Reed decemberben áll bíróság elé gondatlanságból elkövetett emberölés és bizonyítékkal való visszaélés vádjával. Ügyvédein keresztül azt állította, hogy Seth Kenney, egy fegyverbeszállító volt a felelős azért, hogy éles lövedékeket kevert egy csomag hatástalanított lőszer közé.