A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája már most az idei év egyik legjobban várt Marvel filmjének számít, és bár nagyon úgy tűnik, hogy az új hősökkel egyúttal új időszámítás kezdődik az MCU történetében, ettől függetlenül a stúdiónál azokra is gondoltak, akiknek nem teljesen egyértelmű, miként kapcsolódhat a film cselekménye az előzményekhez. 

Merthogy valójában a Shang-Chi története már ismert alapokon nyugszik, amely elsőre talán főként csak a legelszántabb rajongóknak lehet ismerős, a Marvelnél azonban mindig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a filmes adaptációk lehetőleg minél több néző számára legyenek érthetőek és befogadhatóak.

A korábbi előzetesek alapján már tudjuk, hogy a Shang-Chi két remek cameot is tartalmaz majd, így szemtanúi lehetünk a Förtelem és Wong küzdelmének, nemrégiben viszont maga Kevin Feige árulta el, hogy Destin Daniel Cretton rendezése ennél sokkal szorosabban is kötődik majd a korábbi Marvel filmekhez.

“Visszatérünk majd az MCU kezdeteihez. Van egy kulcsfontosságú mozzanat, amikor Tony Stark Vasemberré vált, hiszen egy Tíz Gyűrű nevű terrorszervezet kényszerítette őt arra, hogy halálos fegyvert készítsen. Itt volt ez a csodálatos karakter, akiről mindig is tudtuk, hogy egy napon nagyon szeretnénk valamit kezdeni. Ő Shang-Chi, akinek azzal kell szembesülnie, hogy apja egy gonosz nagyúr” - mondta Feige.

A Marvelnél ráadásul ezúttal is ügyelnek majd az apró részletekre, noha a Vasember 3-ban már találkoztunk a Mandarinnal, akit Ben Kingsley és Guy Pearce párosa alakított, ezúttal viszont Tony Leung kelti életre az ikonikus főgonoszt. Még több részletet a produkcióval kapcsolatban várhatóan a közeljövőben is kapunk, a premierre pedig alig egy hónapot kell várniuk már csupán a hazai nézőknek.