Érdekes hír bukkant fel a világhálón a minap. Bár a koronavírus miatt lényegében az egész filmipar leállt és így szinte minden premier tolódik, a Universal máris egy olyan filmen dolgozik, aminek a megelőző része még meg sem jelent. Ez a Halálos iramban széria következő spin-offja, amely a Halálos iramban 9 után kerülhet a mozikba.

Hobbs és Shaw megmutatták, hogy van élet a franchise-on belül akkor is, ha a legfontosabb karaktereket, de főleg Dom Torettót kivesszük a képből. Ez persze nem az első eset a sorozaton belül, ugyanis a harmadik rész is sokáig erősen kilógott a sorból. A 2006-os Halálos iramban - Tokiói hajsza részben ugyanis az eredeti szereplők közül senki sem szerepelt, Dom is csak a sztori legvégén bukkant fel egy nyúlfarknyi cameo erejéig.

A Universal a minap bejelentette, hogy a sorozat kilencedik része után visszatérünk Japánba, készül a Tokyo Drift 2! Az első hírek szerint a főszereplő ismét Lucas Black lesz, aki természetesen most is Sean Boswellt alakítja majd. De visszatér barátja, a Sung Kang által megformált Han Lue is. Ez már csak azért is érdekes, mert Han az eredeti film végén meghalt, ezt pedig később a széria hetedik részében fel is használták a sztori további formálására.

Egyelőre nem tudni sokat a forgatókönyvről és így a történetről sem, ezért az is ködös, hogy Han miként tér majd vissza. Persze erre nem is feltétlenül ebből a filmből kapunk majd választ, hiszen Han már a Halálos iramban 9-ben is szerepelni fog. De az ő karaktere egyébként is elég titokzatos, így remek táptalajt adhat egy újabb mellékág történetéhez.

És még valami a film kapcsán: az egész nem igaz, egy áprilisi tréfa volt csupán a Screenrant magazintól…