Kiderült, miért utasította vissza a Harry Potter rendezését Steven Spielberg

Steven Spielberg nem élt a Harry Potter rendezésének lehetőségével.

A rendező elárulta, hogy azért utasította vissza az ajánlatot az első Harry Potter-film rendezésére, hogy a családjával maradhasson, és ne kelljen hosszabb időre elszakadnia tőlük.

"Kate [Capshaw] és én elkezdtünk családot alapítani, és jöttek a gyerekek. A döntés, amit meg kellett hoznom, az volt, hogy elvállaljak egy olyan munkát, ami négy-öt hónapra egy másik országhoz köt, ahol nem láthatom minden nap a családomat... ez egy szakító jellegű élmény volt" - mesélte.

"Több olyan film is volt, amit inkább nem csináltam meg" - mondta. "Úgy döntöttem, hogy visszautasítom az első Harry Pottert, hogy a következő másfél évet a családommal tölthessem, a fiatal gyerekeimmel, akik felnőnek. Szóval feláldoztam egy nagyszerű franchise-t, aminek ma visszatekintve nagyon örülök, hogy a családommal lehettem."

A direktor azt is megosztotta, hogy annyira fontos volt számára, hogy a családja közelében legyen, hogy amikor a Schindler listáját forgatta, az egész családja a lengyelországi Krakkóba költözött, hogy vele éljen a forgatás alatt.