Kiderült, mikor játszódik az új Star Wars saga

A Star Wars univerzum röpke három és fél évtized alatt fejezte be első nagy történetét. Ez kilenc filmet ölelt fel, amely a Skywalker sagaként vonulhat be a filmes történelembe. George Lucas eleve így álmodta meg, álma pedig végül csak valóra vált. Igen ám, de ez nem jelenti azt, hogy a Skywalker sztori lezárultával a Star Wars univerzumtól is el kellene búcsúznunk.

A pletykák szerint ugyanis a Disneynek és a Lucasfilmnek messzire mutató tervei vannak a franchise kapcsán. És e tervek időben jócskán az eddigi kilenc mozi előttre vezethetnek vissza. Ha hinni lehet a napokban felröppent híresztelésnek, akkora a következő Star Wars filmek jó négyszáz évvel a Skywalker sztori előtt fognak játszódni. A Jedik fénykorukat élik, a köztársaság virágzik. Yoda már Jedi-mester, de még jóval fiatalabb, mint amit eredetileg megismertünk, Darth Bane pedig már megalapozta a Sith-ek rendjét is.

A hírek szerint a Disney és a Lucasfilm nem az eddig megszokott formában szeretné folytatni a franchise-t, vagyis nem további trilógiákban gondolkoznak. Ehelyett a Marvel moziverzum formátumát emelnék át, vagyis egy sor önálló, de időben és történetében összekapcsolódó filmet készítenének. Ezzel próbálkoztak a Solo: Egy Star Wars-történet moziban is, más kérdés, hogy az anyagilag bukta volt, így egyelőre nem folytatták.

Egyelőre mindez természetesen csak pletyka és találgatás, így érdemes ennek megfelelően kezelni a dolgokat addig, amíg hivatalos megerősítés (vagy cáfolat) nem érkezik. Mindenesetre a Star Wars univerzum önmagában is akkora merítési lehetőség, hogy gyakorlatilag bármerre elindulhatnak a készítők, és akkor már miért ne tehetnék meg ezt időben visszafelé?