Kiderült, mikor jön a mozikba a Marvel Penge-rebootja?

A Disney a napokban bejelentette, hogy gyakorlatilag minden Marvel-filmjét átpozícionálta, kezdve a Fekete Özvegy premierjével. Így a már ismert filmek új dátumai is kiderültek, a sor egészen 2022 júliusáig tart, ekkor érkezhet a Marvel kapitány 2. De egyes források szerint már azt is tudni lehet, hogy mi követheti majd.

A Marveles körökben elég jól mozgó Charles Murphy osztotta meg a közösségi médiában azt az infót, amely szerint már tudni lehet, hogy a Marvel kapitány 2 után pontosan mikor érkezhet a következő öt film. Ezek a dátumok 2022. október 7-tel kezdődnek, majd sorban 2023. február 17-én, május 5-én, július 28-án és november 3-án is számíthatunk egy-egy szuperhősmozira.

Hogy ezek közül mikor épp melyik fog megjelenni, azt egyelőre nem tudni, de Murphy azt elhintette, hogy a legelső dátumon – 2022 októberében – nem más térhet vissza a mozivászonra, mint a Fénybenjáró, vagyis a Penge rebootja. Az eredeti trilógia még a ’90-es évek végén indult és 2004-ben ért véget. Ebben még az akkoriban a legnagyobb akciósztárok közé tartozó Wesley Snipes öltötte magára a fekete bőrpáncélos kardforgató vámpír-ember hibrid szerepét.

Az új filmben ezt már Mahershala Ali teheti majd meg, akit korábban a Zöld könyv - Útmutató az élethezben láthattunk nagyot alakítani. Számára egyébként nem ismeretlen a szuperhős-közeg, sőt, még a Marvel univerzum sem, hiszen szerepelt a Netflix Luke Cage szériájában is.

Hogy 2023-ban mik követhetik majd, arról egyelőre Charles Murphy sem szolgált részletekkel, de a Marvel-listán bőven van jelentkező: A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, A galaxis őrzői: 3. rész, Deadpool & Rozsomák is várja még a premierdátumát.