Kiderült, mikortól forog a Trónok harca előzménysorozat

Még meg sem érkezett a Trónok harca utolsó évada – amely csak 6 részből áll -, ám a HBO már több kört futott azzal, hogy mivel csillapítsa majd a rajongók kedélyeit.

Bár több különböző előzménysorozat, illetve spin-off ötlete merül fel, a csatorna végül egyet választott, amit le is forgatnak – és már azt is tudjuk, hogy a jelenleg még hivatalos cím nélkül lévő, amúgy The Long Night munkacímet viselő szériát 2019 elején kezdik el forgatni Írországban.

A forgatókönyvet Jane Goldman írja, akinek elég jól áll a sci-fi és a fantasy műfaja (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, X-Men: Az eljövendő múlt napjai), és az elmúlt években sok anyagilag is kifejezetten sikeres produkcióban működött közre, így az alapanyaggal nem lehet gond. A történet a Trónok harca cselekménye előtt évezredekkel játszódik, és több, a sorozattal kapcsolatos háttérinformációról, legendáról és eredettörténetről rántja majd le a leplet. Vagyis lazább értelemben vett előzménytörténetről beszélhetünk – és az egyértelmű, hogy a közönség által rajongásig kedvelt karakterek közül senki sem fog ismét feltűnni a színen.

A csatorna, bár bebiztosítja magát, tulajdonképpen nincs igazán rászorítva arra, hogy minél előbb készüljön el a sorozat, hiszen már a 2019-es évaduk is elég sűrűnek ígérkezik, számos igen sikeres produkció következő etapjaival (Hatalmas kis hazugságok, A törvény nevében, illetve a 2020-ra tervezett Westworld 3). Nyugodtan lehet majd dolgozni a szérián, mert van mivel lekötni a szórakozásra vágyókat.

A sorozatnak még nincs pontos premierdátuma, de valószínűleg 2 évet biztos, hogy várnunk kell rá.