Bár a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) végül nem robbant akkorát, amekkorát a készítők előzetesen vártak volna, rossz filmnek egyáltalán nem nevezhető. Ahogy sok más alkotásnak, ennek is megvannak a maga emlékezetes pillanatai. Az egyik ilyen egészen meglepő, ugyanis egy egyszerű szendvicshez köthető.

A film elején az új életet kezdő Harley Quinn ellátogat kedvenc útszéli falatozójához, hogy ott rendeljen magának egy tojásos szendvicset. Elsőre teljesen jelentéktelen jelenetnek tűnik, ám valójában elég nagy szerepe volt a sztori alakulásában. Miután Harley megkapta az áhított szendvicset, fejvadászok bukkannak fel és üldözőbe veszik, ő pedig menet közben elejti a szendvicset.

A film a napokban kerül digitális forgalmazásba, ebből az alkalomból pedig a filmben a falatozót üzemeltető szakácsot alakító Bruno Oliver úgy döntött, a valóságban is elkészíti az ominózus szendvicset. Ezt pedig videóra is vette, hogy minden rajongó láthassa, milyen lépésekből áll a művelet – és így mindenki elkészíthesse magának saját Harley Quinn szendvicsét.

Az összetevők nálunk is bárhol megvásárolhatók. Kell egy zsemle (bár Bruno Oliver inkább ciabattát ajánl), két tojás, két lapkasajt, három csík bacon szalonna, némi vaj és olaj, valamint egy pici csípős szósz. Egy olajjal picit megkent sütőlapon picit megsütjük a bacon szalonnát, majd ugyanezen a két tojásból egyetlen nagy tükörtojást sütünk. A még forró tojásra ráhelyezzük a két lap sajtot, hogy az a hőtől szépen ráolvadjon. Hogy ez tuti legyen, egy fedővel le is fedhetjük, hogy a hő ne szökjön el. Ezt követően a félbevágott és vajjal vékonyan megkent ciabattát is megpirítjuk a sütőlapon. Ha minden kész, akkor előbb a sült bacont, majd a sajtos tojást helyezzük a megpirult ciabattára, végül pedig ízlés szerint némi csípős szósszal meglocsoljuk a tetejét, és jöhet rá a ciabatta másik fele! Jó étvágyat!

Bruno Oliver egyébként azt is elárulta, hogy az ominózus jelenet forgatása előtti éjszakán sokat gyakorolta a szendvics elkészítését, ám végül a filmben az ételt közelről mutató részeket nem vele, hanem a kantin szakácsával rögzítették. Ennek oka, hogy bár Bruno is ügyesen mozog a konyhában, az olyan finomabb dolgokat, mint két tojás egy kézzel való feltörése, nem tudta megtanulni.