Kirk kapitány az élre repítette a Star TreketA kép forrása: Paramount Pictures

A legújabb Star Trek film könnyedén lépett túl vetélytársain.

A Star Trek: Mindenen túl végzett a hétvégi amerikai bevételi toplista élén. Bár a film bevételi nagyjából tíz millióval maradtak el a franchise előző filmjének premierhétvégéjéhez képest, ez még mindig elegendő volt arra, hogy a Mindenen túl magabiztosan szerezze meg az első helyet. A Justin Lin rendezésében bemutatott film 59,6 milliót kaszált.

A második helyet a A kis kedvencek titkos élete szerezte meg, mely már három hete kirobbanthatatlan a dobogós pozíciókból, és világszerte már 323 milliónál jár. Az előzetesen az idei év leggyűlöltebb filmjének kikiáltott Szellemirtók már a múlt héten is bebizonyította, hogy érdemes vele számolni, és a jó teljesítményét a második hétvégére is át tudta menteni. Paul Feig filmje 21,6 millióval növelte a bevételeit, mely a képzeletbeli dobogó harmadik helyére volt elegendő.

Ami a premierfilmeket illeti, a negyedik helyet az Amikor kialszik a fény című horror szerezte meg, mely közel 22 milliót hozott a Warnernek úgy, hogy a produkció költségvetése még az 5 millió dollárt sem érte el, és még mindig csak egy hétvégén van túl a film.

Nem kezdett jól ellenben a a Jégkorszak: A nagy bumm, mely az Államokban mindössze 21 milliót tudott összegyűjteni. A 105 milliós költségvetés miatt aggódhatna a Fox, azonban az animációs film remekül teljesít a nemzetközi piacokon, is összbevételei már megközelítik a 200 millió dollárt.