Kis híján tragédiával végződött Tom Cruise forgatása

Tom Cruise híres arról, hogy filmjeiért mindent megtesz. A Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész című filmhez készült motoros sziklaugrásos mutatványa azonban majdnem tragédiával végződött.

A Mission: Impossible sorozat mindig is a halálmegvető akcióbetétekkel volt egyenlő, amelyektől a nézők álla leesik. Mindezeket egy olyan sztártól láthatták, aki mindig maga csinálja a mutatványait. A legutóbbi rész esetében a franchise zsonglőrje, Tom Cruise ismét kitett magáért, és rengeteg kockázatot vállalt annak érdekében, hogy a közönségnek egy elképesztő moziélményt nyújtson. És ne feledjük, hogy a színész már 60 (!) éves.

Ám a Mission: Impossible legújabb filmjében egy kaszkadőrmutatvány majdnem igazi katasztrófával végződött. A színész ezt most a film római premierjén mesélte el a kanadai ET műsorszolgáltatónak.

Egy olyan jelenetről lett volna szó, amelyben a Cruise által alakított Ethan Hunt titkosügynök motorral zuhan le egy szikláról, majd kinyitja az ejtőernyőt, hogy biztonságba kerüljön. Egy számolási hiba azonban azt eredményezte, hogy a színész majdnem a sziklafalnak csapódott:

"Szerencsére évek óta ejtőernyős és motoros vagyok, és hozzászoktam az ugrásokhoz. De persze mindig csiszolni kell rajta, hogy tökéletes legyen a technika. [...]. Kipróbáltam a szelet, és kiugrottam a helikopterből. Amikor kinyitottam az ejtőernyőt, rájöttem, hogy rosszul álltam, és az ejtőernyő veszélyesen a hegy felé fordult. Az utolsó pillanatban sikerült éppen csak elfordulnom. Nagyon közel volt. Az ejtőernyőm elég közel volt a hegy oldalához."

Szerencsére Cruise-nak sikerült elkerülnie a súlyos balesetet - kétségtelenül részben a sokéves kaszkadőrtapasztalatának köszönhetően. Az akciórajongók világszerte minden bizonnyal hálásak lesznek neki, mert 2023. július 13-tól mégiscsak élvezhetik Ethan Hunt és csapata legújabb bevetését, amely az első szavazatok alapján az év akciófilmes csúcspontja lehet!