Azt pletykálják, hogy Giancarlo Esposito kapja X professzor szerepét, és a rajongók már el is árasztottáka Twittert! A pletykák szerint a színész esélyes egy főszerepre a Marvel közelgő X-Men rebootjában, és sok rajongó reméli, hogy ez igaz is.

Giancarlo Esposito rajongói már nagyon várják a színész debütálását a Marvel Moziverzumban, hiszen évek óta sok találgatás folyik arról, hogy milyen karaktert alakíthat. Nemrégiben újabb pletykák láttak napvilágot arról, hogy Esposito pályázik X professzor szerepére a Marvel Studiosnál készülő X-Men rebootban. A pletykák egyelőre megalapozatlanok, de ennek ellenére rengeteg vitát generáltak az interneten, és a rajongók jól fogadták az ötletet, hogy Esposito játssza Charles Xavier szerepét.

"Ha igazak a pletykák, és Giancarlo Esposito lesz az új X professzor, akkor 1.000.000 százalékig benne vagyok" - áll az egyik tweetben.

"Ha van valaki, akit Patrick Stewart helyére szeretnék X professzor szerepében, az mindenképpen Giancarlo Esposito lenne" - írja valaki más - "TÉNYLEG remélem, hogy ez a pletyka igaz, mert hatalmas rajongója vagyok. Továbbá, miután sok éven át ő volt a gonosz, nagyon szeretném, ha most hős lenne."

Feltételezve, hogy a hír túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, egy másik rajongó így tweetelt: "Giancarlo Esposito mint X professzor az új, örök kedvenc Marvel szereposztási pletykám. Kétségbeesetten kívánom, bárcsak igaz lenne, de biztos vagyok benne, hogy nem az".

"Teljesen rendben vagyok Giancarlo Espositóval, mint X professzor" - áll egy másik tweetben - "Fogadok, hogy egyszer ő is imádni fog jófiúként szerepelni. Alig várom, hogy beigazolódjanak a pletykák. Kiváló színész."

A rajongók egyértelműen odavannak azért, hogy Giancarlo Esposito visszatérjen az MCU-ba. Az ő neve is sokszor felmerült a fantasy casting kapcsán, mint aki Doctor Doomot játszhatná a következő Fantasztikus négyes-filmben. Mások azt szorgalmazták, hogy Esposito játssza Magnetót, arra alapozva, hogy a színész más népszerű tévésorozatokban folyamatosan jól alakított gonosz karaktereket. Ilyen például Moff Gideon a A mandalóri című Star Wars-sorozatban, valamint Stan Edgar a Prime Video szuperhős-szatírasorozatában, a The Boysban.

Esposito emellett minden héten feltűnik a Better Call Saul utolsó évadának új epizódjaiban is. A Totál szívás előzménysorozatban Esposito a harmadik évad óta kiemelkedő szerepet játszik Gus Fring szerepében. Bár úgy tűnik, ez a karakter számára a vége, Esposito nem adta fel a reményt, hogy még egyszer eljátssza Gust a saját spinoff sorozatában. Nyitva tartja az ajtót egy újabb Breaking Bad-spinoff számára, amely arra összpontosít, hogy Gus tovább építi birodalmát azelőtt, hogy Walter White Heisenberggé válik és mindent elpusztít.

"Mindig úgy érzem, minden alkalommal, amikor ez véget ér, hogy még többet kell adnom" - mondta Esposito a The Rich Eisen Show-ban - "Mindig is akartam, mindig is úgy éreztem, hogy a fejemben van hely a 'The Rise of Gus' számára. Ez a show Jimmy McGillről szól, ez egy tükörképe annak, hogy kik vagyunk, mit csinálunk és kik leszünk. Hogyan tudsz belenyugodni ebbe, hogyan tudod igazolni... Jimmynek van egy mondata a negyedik évadban: "Jó vagyok ebben!". És tudjátok mit, jó vagyok ebben. El tudom játszani ezt a fickót. És előbb-utóbb, úgy hiszem, meglátjuk a teljes képet".

Mivel a Better Call Saul idén nyáron véget ér, Esposito időbeosztása tisztább lesz, így talán az MCU-ba is beléphet, ha a The Rise of Gus nem valósul meg.