Legalább 19-en meghaltak egy iskolai lövöldözésben, Matthew McConaughey cselekvésre szólít fel

Matthew McConaughey közleményt adott ki a texasi Uvalde szülővárosában, egy általános iskolában történt tömeges lövöldözés hírére.

A hátborzongató tömegmészárlásban legalább 19 diák és két felnőtt vesztette életét, többeket pedig kórházba kellett szállítani. McConaughey kedd este a közösségi médiában reagált a történtekre, amelyben cselekvésre szólította fel az amerikaiakat az egyre nagyobb méreteket öltő fegyveres erőszak ellen.

“Mint azt mindannyian tudjátok, ma újabb tömeges lövöldözés történt, ezúttal a szülővárosomban, a texasi Uvalde-ban. Ismét tragikusan bebizonyosodott, hogy nem vagyunk képesek felelősségteljesen kezelni a szabadságjogaink által biztosított jogokat” - írja McConaughey.

“Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszabb és mélyebb pillantást vessen a tükörbe, és tegyük fel magunknak a kérdést: 'Mi az, amit igazán értékelünk? Hogyan orvosoljuk a problémát? Milyen apró áldozatokat hozhatunk ma egyénileg, hogy holnap egy egészségesebb és biztonságosabb nemzetet, államot és szomszédságot őrizzünk meg?’ Nem lélegezhetünk fel újra, nem kereshetünk kifogásokat, és nem fogadhatjuk el ezeket a tragikus valóságokat status quo-ként” - írja a színész.

McConaughey a közleményben ugyan nem csatlakozik azokhoz, akik szigorúbb fegyvertartást szabályozó törvényt szorgalmazzák, a színész mindenesetre “járványként” hivatkozik az iskolai lövöldözésekre, amelyet kordában kell tartani.

“Cselekedni kell, hogy egyetlen szülőnek se kelljen átélnie azt, amit az Uvalban élő szülőknek kell most átélnie” - írja McConaughey.

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) által megosztott bejegyzés