Az ördögűző: A hívő, a horrorfranchise új darabja, a hétvégén 27,2 millió dolláros bevétellel szerezte meg a észak-amerikai jegybevételi listák első helyét. 

Ez ugyan elmaradt a várt 35 millió dolláros debütálástól, de még mindig erős teljesítménynek tekinthető, ellentétben a kritikai visszajelzésekkel. 

A film kritikái meglehetősen borús képet festenek, a Rotten Tomatoes-on 23%-os, a CinemaScore-on pedig C értékelést kapott. 

A filmet David Gordon Green rendezte, és 50 évvel az 1973-as eredeti film után folytatja a történetet. A Universal 2021-ben 400 millió dollárért vásárolta meg a franchise jogait, és egy trilógia kidolgozását tűzte ki célul. 

A hívő bemutatóját a jobb bevételek érdekében egyébként a közelmúltban előrehozták, hogy ne ütközzön Taylor Swift THE ERAS TOUR koncertfilmjével. 

A kasszasikerlista első öt helyezettje között volt még a Mancs őrjárat: A szuperfilm, a Fűrész X. (csak összehasonlításképp, a film 18 millióval nyitott egy hete), Az Alkotó és a The Blind.

Az ördögűző: A hívő október 12-től látható a hazai mozikban.

horror

SkyShowtime (2024.05.17.)

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»