Lenyomták Tom Cruise rekordját

Tom Cruise-ról köztudott, hogy Hollywood ügyeletes fenegyerekeként nagyjából mindent is bevállal a forgatásokon. Ennek párszor már megitta a levét, de ez nem veszi el a kedvét a meredekebb jelenetektől sem. Többek közt ő tartotta a leghosszabb egyben felvett víz alatti jelenet rekordját is. Tavalyig.

Az ominózus rekordot még a 2015-ös Mission: Impossible - Titkos nemzetben állította fel, amikor is a színész hat percig tartotta vissza a lélegzetét egy jelenet kedvéért. Már ez is elképesztő teljesítmény, ha azt is figyelembe vesszük, hogy nem csak lent kellett tartózkodnia a víz alatt, de közben forgattak is, tehát aktívan mozognia is kellett. Hat percig, egyetlen levegővel. Egy átlagos ember két percig se nagyon bírná.

De úgy tűnik, hogy Kate Winslet sem átlagos ember, sőt. 2020 óta ugyanis ő az új rekorder, ugyanis az Avatar: A víz útja forgatásán nem csak beállította, de alaposan rá is tett Tom Cruise korábbi rekordjára. A színésznő ugyanis nem kevesebb, mint hét perc, tizennégy másodpercig tartotta vissza a lélegzetét egy jelenet kedvéért.

A Titanicban már bizonyosan megedződött a vízben forgatásból, de ilyesmire mostanáig nem volt szüksége pályafutása során. A közösségi médiától távolmaradó színésznő most egy interjúban mesélt a jelenetről. Elmondása szerint egy ceremóniát vettek fel, és végig nagyon biztonságban érezte magát.

A felvételre négy héten keresztül edzett nagyon keményen, a szintet pedig fokozatosan tolta egyre kijjebb. Végül, mikor sor került a tényleges forgatásra már egy cseppet sem félt. Egyrészt tökéletesen bízott saját magában, másrészt a medencében valósággal nyüzsögtek körülötte a búvárok. Minden színészre és minden kamerára jutott legalább két biztonsági búvár, így nem állt fent a veszélye, hogy bárkinek is baja essen.

A dolog érdekessége, hogy a forgatás e részéről már tavaly októberben kikerült a közösségi médiába egy kép, amit sokan fel is kaptak. De sokáig erről Kate Winsletnek fogalma sem volt, mivel ő maga egyáltalán nem követi ezeket a platformokat. Csak véletlenül tudta meg, hogy mindenki róla beszél, amikor elkezdtek gratulálni neki az emberek.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»