A Jégvarázs 2 mára visszavonhatatlanul beírta magát a filmtörténelem nagykönyvébe. A Disney 2019-es animációsfilmje ugyanis kategóriáján belül rekorder lett, az 1,45 milliárd dolláros bevételeivel minden idők legsikeresebb animációfilmjévé vált. Adódik a kérdés, hogy készülhet-e harmadik rész.

Erre a kérdésre az első két film egyik sztárja, az Olafot, a hóembert életre keltő Josh Gad is megpróbált választ adni egy interjú során. Azért éppen ő, mert nemrégiben készült vele egy minisorozat At Home with Olaf címmel. Josh Gad elmondása szerint ugyan ebben messze nem ő az illetékes, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy egyszer majd elkészülhet a Jégvarázs 3.

Persze ehhez sok tényezőnek kell passzolnia. Hajlandóság kell a Disney részéről, de pusztán az anyagi oldalt nézve ezzel aligha lehetnek majd gondok. Kérdés, hogy az első két filmet készítő Chris Buck és Jennifer Lee szeretnének-e visszatérni egy harmadik részre is. De mind közül a legfontosabb kritérium, hogy legyen egy jó sztori, amit a készítők érdemesnek tartanak arra, hogy elmeséljék.

Egy kérdésben az is felmerült, hogy a Josh Gad által alakított Olaf kaphat-e önálló filmet, de ezt a színész szinte teljesen kizártnak tartja. Josh Gad elmondása szerint ugyanis Olaf ugyan egy nagyon fontos eleme a Jégvarázs világának, de a többiek nélkül ő sem lenne ugyanaz. Éppen ezért nem tartja valószínűnek, hogy valaha is saját egész esés filmet kapjon a vicces hóember.

Végül visszatérve a Jégvarázs jövőjére, a színész azt sem tartja kizártnak, hogy végül nem egész estés harmadik moziban folytatódhat a franchise.