Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Ari Sandel filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 9 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a Libabőr franchise második felvonása, a Libabőr 2: Hullajó Halloween. A filmmel szemben sokan szkeptikusak voltak, ugyani a korábbi hírek alapján Jack Black nélkül készült el a folytatás, a rajongók azonban megkönnyebbülhettek a múlt heti friss előzetes láttán, melyben, ha csak rövid időre is, de feltűnt az első rész sztárja.

A produkciót R. L. Stine és Rob Lieber forgatókönyve alapján Ari Sandel rendezte (The DUFF, When We First Met), míg a főbb szerepeket Ken Jeong, Jeremy Ray Taylor, Madison Iseman, Wendi McLendon-Covey, Chris Parnell, Caleel Harris és Kendrick Cross alakítják.

Íme tehát 9 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • R. L. Stine meghökkentő rekordokat mondhat a magáénak: életében eddig több mint 350 könyvet írt és azok több mint 400 millió példányban fogytak világszerte. 9 éves korában kezdett írni, amikor a padláson talált egy írógépet, és 1986-ban adta ki első horrorregényét.
– Jack Black elmondása szerint az első rész forgatásán szoros barátság alakul ki R. L. Stine és közte, így a Libabőr 2 forgatásán állandóan heccelték egymást.
  • Az első részt rendező Rob Letterman a Detective Pikachu forgatása miatt nem tudta vállalni a filmet. Ekkor szerződtette le a Sony Ari Sandelt a direktori posztra.
  • A Libabőr 2 a Sony Pictures Animation ötödik élőszereplős filmje.
  • Jack Black és Madison Iseman második közös filmje a Jumanji: Vár a dzsungel után.
  • A film történetének alapjául R. L. Stine kultikus gyerekkönyvei szolgáltak.
  • A film eredetileg Libabőr: HorrorLand címmel került volna a mozikba, azonban a Sony néhány hónappal a premier előtt módosította a címet.
  • A film forgatása 2018. március 7-én kezdődött meg, és áprilisban ért véget.
  • A Sony 2015. szeptember 2-án jelentette be, hogy elkészíti a folytatást.
  • Eredetileg úgy volt, hogy Jack Black nem fog játszani a filmben, ez azonban sokaknak csalódást jelentett. Ezért is volt meglepetés, amikor a film második előzetesében feltűnt a színész.

Hazai premierdátum: 2018.10.25.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: