Mikor a Disney felvásárolta a Lucasfilm stúdiót, gyakorlatilag teljhatalmat kapott a teljes Star Wars franchise felett is. Ezt akkoriban rajongók milliói fogadták aggodalommal. Mára talán már megszokták a helyzetet, köszönhetően az utóbbi öt évben bemutatott utolsó trilógiának is. Nemrég jelent meg a Lucasfilm kreatívja, Pablo Hidalgo könyve, amelyben a Star Wars készítésének kulisszái mögé pillanthatunk be. Ebben pedig egy érdekes részlet derült ki Luke Skywalker haláláról.

Mint azt a rajongók bizonyára tudják, az egész sorozat egyik főszereplője, Luke Skywalker a Star Wars: Az utolsó Jedik mozi végén összecsap Kylo Rennel, de alulmarad és meghal. Bár ezt a fordulatot sokan a filmet rendező és a forgatókönyvet író Rian Johnsonnak tulajdonítják, valójában jóval régebbre visszavezethető ötletről van szó.

A könyv leírása alapján ugyanis George Lucas is hasonló sorsot szánt Luke Skywalkernek. Erről már 2012-ben, vagyis jó öt évvel a film premierje előtt beszélt, de a Disney az ő akkori terveit elvetette. Érdekes, hogy végül mégis valami hasonló kerekedett ki a történetből.

Azt valószínűleg már sosem tudhatjuk meg, hogy George Lucas eredetileg mit és hogyan képzelt el Luke Skywalker halálával kapcsolatban. Mark Hamill egyébként meglehetősen nehezen fogadta a dolgot, mivel a Star Wars - Az ébredő Erő végén csak egy rövid időre bukkanhatott fel. A karaktere halála miatt pedig az utolsó filmben sem kapott nagyobb szerepet, csak mint szellem térhetett vissza.