Általában a filmek, amikben Tom Cruise a főszereplő, nem szoktak rosszul teljesíteni a kasszáknál. Így volt ez a 2017-es Barry Seal: A beszállító esetében. A film, amelynek forgatását egy katasztrófa is beárnyékolta, közel a fogatási költségek háromszorosát termelte meg.

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel, az események középpontjában pedig Barry Seal pilóta áll. 1978-ban környékezi meg a CIA, hogy legyen a felderítő pilótájuk, aki Közép-Amerika felett teljesít titkos küldetéseket. Seal bele is megy a dologba, épp csak arról nem tájékoztatja a hivatalt, hogy közben a Medellín kartellnek csempész különféle árukat, drogot Kuba és Kanada között. A film az ő történetét meséli el, amint lassan egyre feljebb jutott az alvilági ranglétrán, amíg végül a CIA-vel való együttműködése révén el nem kapták Pablo Escobart.

A forgatást egy tragédia is beárnyékolta, ugyanis a stáb néhány tagját szállító repülő lezuhant Kolumbiában, ketten pedig meghaltak a balesetben. A filmet Doug Liman rendezte Gary Spinelli forgatókönyve alapján. A fontosabb szerepekben Tom Cruise mellett Domhnall Gleeson és Jesse Plemons láthatók.

A film remek fogadtatásban részesült. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 85, a nézők 79 százaléka értékelte pozitívra. Itt, a Mafabon is 80 százalékos tetszési indexet tud felmutatni. Ugyanígy a kasszáknál is jól teljesített, hiszen a nagyjából 50 millió dolláros forgatási költségekkel szemben 135 millió dolláros bevételt generált világszerte.

Ha van élő előfizetésed a Maxra és szeretnéd megnézni Tom Cruise izgalmas akció-krimijét, akkor elég csak az itteni adatlapján a megfelelő logóra kattintanod és már indul is a lejátszás.

akció | életrajzi | krimi | vígjáték

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lett, és fegyvert és drogot... több»