Ha animációs filmekről van szó, akkor a többségnek a Pixar, a Disney, a Dreamworks esetleg a Sony jut eszébe. De vannak más stúdiók is, akik időnként jelentkeznek egy-egy animációs mozival. A 2022-ben megjelent Tad, az elveszett felfedező és a Smaragdtábla például több spanyol stúdió együttműködéséből született meg. És mostantól a Netflix kínálatában is megtalálod.

A film valójában már a harmadik része egy franchise-nak, amely még 2012-ben indult a Tad Jones csudálatos kalandjaival. Ehhez 2017-ben érkezett a folytatás, a Tad, az utolsó felfedező. Mindkét mese elég jó fogadtatásban részesült, de kétségtelen, hogy a legjobb véleménnyel a harmadik kalandról vannak a rajongók.

Tad Jones egy botcsinálta régész, aki valójában nem is régész, hanem egy kőműves, aki jókor volt jó helyen. Ennek megfelelően a többi régész soha nem is fogadta el őt teljesen, márpedig Tad éppen erre vágyik a legjobban. De ezen nem sokat segít, hogy általában mindig összekutyul mindent.

Harmadik kalandja is pontosan így indul, mikor véletlenül összetör egy szarkofágot, ezzel pedig a világra szabadítja egy múmia átkát. Tad és Sara egy világon átívelő kalandba csöppen, ahogy Mexikótól Chicagóig, majd Párizstól Egyiptomig utaznak, hogy valahogy megfékezzék az átkot.

A Tad, az elveszett felfedező és a Smaragdtábla tehát mostantól a Netflixen is megnézhető. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás.