Már az HBO Maxon: 9 év után folytatódik Az elátkozott, megdöbbentő és igaz történetet tár fel a 2. évad

Kilenc év telt el azóta, hogy Robert Durst Az elátkozott: Robert Durst halálos élete című dokumentumsorozat fináléjában bevallotta gyilkosságait. Mit lehet még elmondani erről a férfiról és a feltételezett részvételéről az első felesége és a szomszédja halálában? Andrew Jarecki, a sorozat rendezője szerint igenis sokmindent.

Az elátkozott második évada meglepően sok fordulatot tartogat. "A vallomás csak a kezdet volt" - ígéri a folytatás trailere. Az első évad arról szólt, hogy megismerkedtünk Robert Dursttal és beleláttunk a bonyolult háttértörténetébe, a második évad pedig azokat a személyeket vizsgálja, akik segítettek Durstnak lényegében megúszni a gyilkosságot. Ezek az új epizódok még azelőtt kezdődnek, minthogy az első évad lement volna, így az az érzésünk, hogy a kamerák sosem kapcsoltak ki igazán ennél a dokumentumsorozatnál.

Durst értelemszerűen a börtönből már nem tudott részt venni a produkció második évadának készítésében, valamint odakerülése után néhány hónappal meghalt. A rendező, Jarecki azonban felhasználhatta a börtönben készült hang- és videofelvételeket, így Durst maradt a történet főszereplője. Jarecki többször is megjelenik a kamera előtt, és elmagyarázza a Dursttal való kapcsolatát.

Andrew Jarecki filmrendező akkor kezdett el nyomozni Robert Durst után, amikor a 2010-es Véres románc című filmjén dolgozott, amelyben Ryan Gosling és Kirsten Dunst játszotta a főszerepet. A film egy dramatizált feldolgozása volt Durst első feleségének eltűnésének. Durstnek annyira megtetszett a film, hogy miután megnézte, perceken belül felhívta Jareckit, és azt mondta, hogy csináljanak valamit együtt. Jarecki tehát elkezdte a forgatást, és a következő 20 évben Jarecki megismerte Durst életének és a gyilkosságoknak az árnyalatait, amelyekhez köze volt.

Ennek eredményeként voltak olyan időszakok, amikor Jarecki féltette a saját, valamint felesége és lánya életét. Egy időre biztonsági szolgálatot béreltek, mert attól féltek, hogy Durst legközelebb őket próbálja megölni.

Ha felkeltette az érdeklődésed a sorozat, a mafabos adatlapról az HBO Max logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dokumentum | életrajzi | krimi

A filmkészítők folytatják a nyomozást Robert Durst bűntettei után, rejtett dokumentumok és Durst börtönben folytatott telefonbeszélgetéseinek felhasználásával. több»