Egy igen érdekes új családi mozi érkezett az HBO Maxra. Már a címe is elég beszédes, de az, amilyen értékeléseket kapott a Rotten Tomatoes oldalán mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól, az még inkább. De miről is szól a Hallo, Isten? Én vagyok az, Margaret!/Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret?

A történet a ’70-es években játszódik New Jerseyben, ahová Herb, Barbara és a 11 éves kislányuk, Margaret New Yorkból költözött át. Margaret nagyon fel van dúlva, amiért el kell válnia barátaitól és haragszik a szüleire a költözés miatt. Ezért elkezd beszélgetni Istennel, neki tárja fel félelmeit és szomorúságát. Nem sokkal később új otthonában összebarátkozik egy szomszéd kislánnyal és annak barátnőivel, akikkel aztán együtt járnak iskolába. Ott pedig kiderül, hogy családjában nem ünneplik a vallási ünnepeket, mert apja zsidó, anyja pedig keresztény. Ha felnő, neki kell eldöntenie, hogy milyen vallást szeretne követni.

A film egyszerre komédia és dráma, amely bemutatja Margaret ismerkedését a vallással és a serdülőkori önmagával. A történet alapját Judy Blume regénye adja ez alapján írt forgatókönyvet Kelly Fremon Craig, aki egyben a rendezői széket is elfoglalta. A történet három legfontosabb szereplője Margaret, Barbara és Sylvia (anya, lánya, nagyanyja), akiket Abby Ryder Fortson, Rachel McAdams és Kathy Bates alakítanak. A film zenéjét egyébként az Oscar-díjas Hans Zimmer szerezte.

A Hallo, Isten? Én vagyok az, Margaret! kiemelkedően jó kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 99, míg a nézőktől 95 százalékos tetszési indexet tud felmutatni. Itt, a Mafabon egy picit szigorúbbak olvasóink, tőlük 76 százalékot kapott.

Ha érdekel a Hallo, Isten? Én vagyok az, Margaret!, akkor nem kell mást tenned, csak az itteni adatlapján az HBO Max logójára kattintani és ha van élő előfizetésed, már indul is a lejátszás!