Hivatalosan is megkezdődtek Matt Reeves rendezésében a Batman forgatási munkálatai. Minderről maga Reeves is közzétett egy képet a hivatalos Twitter oldalán.

„Azt hiszem, ez egészen megbízható forrásnak tűnik” – írja a rendező a bejegyzésében. Mindez hatalmas pillanatnak számít a produkció szempontjából, hiszen már az előkészületek sem zajlottak zökkenőmentesen. A Batman rendezőváltása után a forgatókönyvet is átdolgozták, Ben Affleck pedig lemondott Bruce Wayne szerepéről a továbbiakban.

A színészt mindezt annak idején azzal indokolta, hogy szinte alig valósult meg valami az ő elképzeléseiből, bár azt is fontos megjegyezni, hogy három Affleck három filmbeli szereplésre szerződött a Warnerrel.

Nem kis vihart kavart azonban a hír, mikor kiderült Robert Pattinson kapta Wayne szerepét, a fiatal színész castingolása számos szkeptikus visszhangot váltott ki a rajongók köréből, mostanra mintha azonban sikerül elfogadni az ő jelenlétét is a produkcióban.

Annyi bizonyos, az új Batman sokkal inkább a karakter nyomozói oldalát mutatják majd meg, így várhatóan némi noir elemeket is felfedezhetnek a nézők a film hangulatában, a premierre azonban egy „kicsit” még várni kell, hiszen hivatalosan is 2021. májusában kerül majd a mozikba.