Már forog a Star Wars VIII

Alig csillapodtak a hetedik rész körüli hullámok, máris megkezdődtek a folytatás munkálatai.

Nem jutott sok idő a Star Wars - Az ébredő Erő sztárjainak a pihenésre, ugyanis a londoni Pinewood Studio falai között Rian Johnson (Looper - A jövő gyilkosaTotál szívás) rendezői felügyeletével megkezdődtek a nyolcadik epizód forgatási munkálatai, jelentette be a Disney ügyvezető igazgatója, Bob Iger.

A forgatásnak egyébként már januárban meg kellett volna kezdődnie, azonban a stúdió néhány héttel elhalasztotta a kezdést, miután bejelentették, hogy 2017. márciusáról decemberre tolják ki a film premierjét.

Bár a nyolc hónapos csúsztatás több időt ad a finomhangolásra, a Disney-nek szoros tempót kell diktálnia, ugyanis a hosszú távú cél az, hogy minden páros évre jusson egy Star Wars-antológiafilm, míg a páratlanokban jöhet az eredeti történet folytatása.  

Iger egyebek mellett arról is szót ejtett, hogy a szóban forgó első antológiafilm, a Rogue One: A Star Wars Story forgatása már befejeződött. Mint mondta, a Disney-nél nagyon elégedettek azzal, amit eddig a filmből láttak. A film december 12-én debütál a mozikban.