Imádjuk, hogy Anya Taylor-Joy mindenféle filmet és szerepet bevállal és ezekben rendre jól is játszik. Láthattuk már sakk-királynőként, Marvel-szuperhősként, hamarosan posztapokaliptikus túlélőként is megmutatja magát, de nem áll tőle távol a horror sem, sőt! Nem is egy ilyen filmben csillogott már. Mint például az Utolsó éjszaka a Sohóban című pszichohorrorban, amely holnap érkezik meg a Netflixre.

A nem kevés misztikummal átitatott történet középpontjában egy fiatal és naiv lány, Ellie áll, akinek tragikus gyerekkora volt. Anyja még az ő kiskorában öngyilkos lett, ezért a nagyanyja nevelte fel. Ellie imádja a divatot és szeretne nagy divattervező lenni. Különösen erős vonzalmat érez a ’60-as évek Londonja iránt.

Ezért is örül nagyon, amikor Londonba költözhet, hogy ott tanuljon tovább, de a kollégiumban csak bántják, így végül egy albérletbe menekül egy idős hölgynél. Itt viszont különös álmok kezdik gyötörni: álmában a ’60-as években találja magát, ahol egy csinos fiatal lányt kezd követni. Ébren az álmában látott ruhákat tervezi meg, éjszakánként viszont rendre visszatér és egyre többet megtud a lányról.

Ám az álmok idővel egyre bizarrabbá és hátborzongatóbbá válnak, ahogy a bálványozott lányról kiderül, hogy az élete egyre rosszabbra fordult. Ellie a valóságban egyre jobban hasonlítani kezd rá és ez könnyen az ő életét is veszélybe sodorhatja.

A film forgatókönyvét Krysty Wilson-Cairns és Edgar Wright írta, utóbbi a rendezői széket is elfoglalta. Ellie szerepében természetesen Thomasin McKenzie-Harcourtot láthatjuk, míg az álmában látott fiatal nőt Anya Taylor-Joy alakítja. Mellettük láthatjuk még Diana Rigget, Matt Smith-t és Terence Stampet is.

Az Utolsó éjszaka a Sohóban tehát holnaptól elérhető a Netflix kínálatában is. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég lesz csak a film itteni adatlapján a megfelelő logóra kattintanod és indul is a lejátszás!