A tavaly ősszel megjelent Semmelweis gyakorlatilag tarolt a magyarországi mozikban, azok pedig, akik mégis lemaradtak volna róla, holnaptól bepótolhatják a Netflixen.

Koltai Lajos rendezése 700 millió forintos bevételt hozott a kasszáknál, a pénztáraknál mintegy 336 446 mozijegyet értékesítettek a produkcióra, amely hazai tekintetben is kimagaslónak számt. A Semmelweis mindemellett rendkívül pozitív kritikai fogadtatásban részesült, a hazai közönség pedig 89 százalékra értékelte a Mafabon.

A film cselekménye 1847-ben játszódik, Bécsben, ahol az egyik szülészeti klinikán egy fiatal, magyar orvos küzd a várandós anyák életéért. E korban ugyanis magas a gyermekágyi lázban elhunyt nők halálozási aránya, amelyet egy ismeretlen kórokozó vált ki. Ignácnak azonban nem csak kórral, hanem idősebb kollégái idejétmúlt nézeteivel is szembe kell néznie. A férfi nem marad segítség nélkül, hiszen ebben a küzdelemben társa lesz egy fiatal nővér is, akivel nagyon hamar szoros kapcsolatba kerülnek egymással.

A Semmelweis főszerepeiben Vecsei H. Miklós, Elek Ferenc, Gálffi László, Kovács Lajos, Nagy Katica, Patkós Márton és Simon Kornél láthatók. A film tehát április 3-tól elérhető a platformon, a mafabos adatlapon található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

74 Semmelweis  (2023)

dráma | romantikus | történelmi

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»