Kemény fába vágja a fejszéjét az a rendező, aki sikeres videojáték-adaptációt szeretne csinálni, ám nagyon úgy tűnik, hogy Neill Blomkampnek ez sikerült a tavaly augusztusban megjelent Gran Turismóval, amely holnaptól az HBO Maxon is elérhető.

Ezt a filmet elsősorban az különbözteti meg a többi adaptációtól, hogy nem teljesen rugaszkodott el a valóságtól, hiszen az egész egy valós eseményeken alapuló történetet mesél el. Jann Mardernborough álma ugyanis, hogy egyszer maga mögött hagyja a virtuális valóságot, hogy igazi versenyzővé váljon, hősünk pedig mindent megtesz, hogy csakugyan valóra váltsa az álmát, ebben pedig segítségére lesz egy legendás pilóta, akinek a saját démonaival is szembe kell néznie.

A Gran Turismo ugyanakkor egy felnőtté válás története is egyben. Mardernborough 2011-ben valóban megnyerte GT Academy versenyét, amely keretén belül a Nissan, a PlayStation és a Gran Turismo fejlesztője, a Polyphony Digital együttműködése lehetővé tette a játékosok számára, hogy a virtuális versenyzői képességeiket profi versenyzői karrierben kamatoztassák.

Bár a Gran Turismót a kritikusok 65 százalékra értékelték a Rotten Tomatoes portálon, a nézők ezzel szemben 98 százalékot adtak rá, míg a hazai közönség 79 százalékra értékelte azt a Mafabon. A film főszerepeiben Orlando Bloom, David Harbour, Djimon Hounsou, Darren Barnet, Archie Madekewe, Josha Stradowski és Maximilian Mundt láthatók.

A Gran Turismo tehát holnaptól elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

akció | dráma | kaland

Egy tizenéves "Gran Turismo" játékos játéktudásával megnyerte a Nissan versenyek sorozatát, és már jó úton halad afelé, hogy igazi profi autóversenyzővé váljon. A... több»