Ha lemaradtál volna róla a mozikban, hamarosan otthonról is megnézheted a tavalyi év egyik legjobb filmjét. Martin Scorsese legújabb rendezése, a Megfojtott virágok ugyanis hamarosan az AppleTV+-on is elérhetővé válik.

David Grann 2017-ben megjelent azonos című regényének adaptációja igazi sztárparádéval készül, hiszen a főszerepekben Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, John Lithgow, Jesse Plemons és Nathaniel Arcand láthatók. A Megfojtott virágok a Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ezt követően pedig  hatalmas szakmai elismerésben részesült. A Rotten Tomatoes portálon 93 százalékot kapott a kritikusoktól, míg a nézők 84 százalékra értékelték, mindemellett pedig a hazai nézők 77 százalékra értékelték a Mafabon.

Az egyetlen dolog, amelyet Scorsese rendezésével kifogásolt a kritika, az az enyhén szólva is terjedelmes, 206 perces játékidő, így a vetítések előtt nem is volt javasolt nagy kólát venni.

A film története szerint a 1920-as években Oklahoma államban az Osage törzs területén hatalmas kiterjedésű olajmezőket találtak, amely az ott élő indiánokat gazdaggá tette. A törzs tagjai között azonban egyre több a rejtélyes haláleset, a hatóságok pedig nem indítanak nyomozásokat, így rövidesen az FBI veszi kézbe az ügyet.

A Megfojtott virágok január 12-től lesz elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található AppleTV+ ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indtítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»