Úgy tűnik, jövőre végre teljesülhet a DC-rajongók álma, amiért immár évek óta harcolnak a Warner Bros. stúdióval. A 2017-es erősen visszafogott fogadtatásban részesült Az Igazság Ligája megjelenhet az eredeti rendező eredeti víziója szerint is. És ennek előzetes sincs már messze.

Mint ismert, Az Igazság Ligája mozit eredetileg Zack Snyder rendezésében kezdték forgatni, és vele nagyjából végig is futott a projekt. Ám még a befejezés előtt családi okok miatt elhagyni kényszerült a stábot, helyét pedig Joss Whedon vette át. Ő viszont rengeteg változtatást hozott magával, alaposan átvariálta a filmet. Számos jelenetet újra kellett venni, így a történet folyása is másképp alakult a végső változatban, mint azt eredetileg tervezték.

Hogy ezért vagy sem, de Az Igazság Ligája messze nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól elég vegyes reakciók érkeztek. És valószínűleg ez indította el a mozgalmat is, amely a Warnertől az eredeti, Zack Snyder féle verzió kiadását követeli – immár évek óta. A Warner végül tavaly novemberben elégelte meg a dolgot, és megkeresték Snydert, hogy hajlandó-e visszatérni és befejezni a saját verzióját. Szerencsére a rendező igent mondott, így valamikor 2021-ben megkaphatják a rajongók a film eredeti verzióját, ami várhatóan az HBO Maxon lesz látható.

Persze még van min dolgozni, ezért Zack Snyder összehívta az eredeti stábot, akivel egy sor utólagos szinkronmunkát elvégeztek. A rendező a napokban a közösségi médián válaszolt a rajongók kérdéseire, akik közül valaki a film első előzetese után érdeklődött. Erről Zack Snyder úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak rajta. A hírek szerint egyébként már csak az utómunkálatok zajlanak, vagyis várhatóan a közeljövőben megnézhetjük Az Igazság Ligája Snyder féle verziójának első trailerét!