Mark Hamill éles kritikával illette az elnöki vitát

Rohamléptekkel haladunk az amerikai elnökválasztás felé. Mint mindig, most is több vitát rendeznek az aktuális elnök és a leváltására jelölt között. Donald Trump és Joe Biden a minap tartotta az első ilyen vitát Ohióban, amely finoman szólva is botrányosra sikeredett. Ilyesmiről természetesen mindenkinek van véleménye, és természetesen a mai világban azt meg is osztja a közösségi médiában. És természetesen akkor figyelnek erre a legjobban, ha a véleményformáló történetesen egy világsztár.

Mark Hamill pedig világsztár, ez nem is vitás. A színész nem rejtette véka alá nem túl pozitív véleményét a két elnökjelölt vitájáról. A hivatalos Twitter-csatornáján röviden is tömören csak annyit írt: „A vita volt a legrosszabb dolog, amit valaha láttam, pedig szerepeltem anno a The Star Wars Holiday Specialben is.”

A hasonlat nem véletlen, ugyanis még a legelvakultabb Star Wars rajongók is csak lemondó fejcsóválással tudnak beszélni az 1978-as The Star Wars Holiday Specialról. Pedig George Lucas ebben mutatta be a mára igazi közönségkedvenccé vált Boba Fettet is.

De nem csak Mark Hamill fogalmazott meg ilyen hangvételű kritikát a vitával kapcsolatban. Jeremy Slater is szinte szóról szóra ugyanezt tette közzé a közösségi médiában: „Ez volt a legrosszabb dolog, amit valaha láttam, pedig én rendeztem a Fantasztikus Négyest!” Kritikának sem rossz, de nem kevés öniróniáról is tanúbizonyságot tesz.

A sort Patton Oswalt komikus folytatta, aki a fentiekhez hasonló véleményt formált meg: „A következő vitát moderálhatná akár John Wick is.” A két elnökjelölt mellett ugyanis a vitát moderáló Chris Wallace-t is rengeteg kritika érte, mivel már az első percektől kezdve képtelen volt rendes mederben tartani a vitát. Végül ő is ugyanabban a stílusban fejezte be, mint a két jelölt.