Mark Hamill lett a drónok hadseregének nagykövete, aki összefog Volodimir Zelenszkij elnökkel, hogy segítsen Ukrajnának.

A 71 éves Star Wars-színész akkor jelentette be a hírt, amikor csatlakozott az ország Oroszország elleni háborúban tett katonai erőfeszítéseihez szükséges adománygyűjtő projekthez: "Megtiszteltetés, hogy a Drones Army nagykövete lehetek, és minden lehetséges módon segíthetek Zelenszkij elnöknek és Ukrajna népének"- írta.

A színész külön nyilatkozatában Oroszországot a 'gonosz birodalomhoz' hasonlította: "Biztosan tudom, hogy az ukránoknak drónokra van szükségük, hogy megvédjék a földjüket, a szabadságukat és az egész demokratikus világ értékeit" - tweetelte - "Most van a legjobb alkalom arra, hogy mindenki összefogjon és segítsen Ukrajnának kiállni ebben a háborúban a gonosz birodalommal szemben".

Zelenszkij az Instagram-oldalán is megosztotta a hírt, mondván, Hamill az első nagykövete a projektnek: "A Star Warsban Luke Skywalkert alakító amerikai színész, Mark Hamill lett a United24 adománygyűjtő platform nagykövete" - írta - "Ő az első nagykövet, aki segít pénzt gyűjteni a védelmezőink, a drónhadsereg támogatására. Ez egy nehéz, de nagyon fontos küldetés. Mark, biztosak vagyunk benne, hogy biztosan megbirkózol vele. Köszönjük, hogy támogatod az ukrán népet a szabadságharcunkban".

Más hírességek, mint Barbra Streisand színésznő és énekesnő, valamint az Imagine Dragons zenekar is a projekt nagykövete lett. Liev Schreiber színész, Andriy Shevchenko futballsztár, Elina Svitolina tenisz-ász és a Balenciaga kreatív igazgatója is részt vesz a projektben.

A Dronok hadserege projekt keretében a technológiát a 2470 kilométeres frontvonal megfigyelésére fogják használni - olvasható a projekt honlapján. Hamill szerepe ebben a kezdeményezésben többek között az lesz, hogy pénzt gyűjtsön az ukrán kormány által létrehozott projekt támogatására.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Володимир Зеленський (@zelenskiy_official) által megosztott bejegyzés