2019.01.07   szerző: Varga_Júlia   hozzászólások: 0

Január 4-én tartják a hivatalos National Trivia Day-t, vagyis ez az a nap, amikor nem csak büntetlenül oszthatunk meg másokkal fontos vagy kevésbé fontos, vicces vagy bármilyen egyéb érzelmeket kiváltó tényeket, hanem egyenesen ajánlott.

Mark Hamill olyan titkot osztott meg, ami örökre megváltoztatja, ahogy a Halálcsillag elleni támadásra gondolunk

Az eléggé aktív online közösségi életet élő, és a posztjaival sokszor nagy tetszést kiváltó Mark Hamill sem maradt ki idén a buliból, és Twitterén egy olyan aprócska tényt osztott meg, ami sok rajongó számára örökre megváltoztathatja, ahogy a Halálcsillag elleni támadásra gondolnak.

Azt hinné az ember, hogy a világ egyik legismertebb filmes franchise-áról az elmúlt évtizedekben már mindent megtudott, amit tudni érdemes, attól kezdve, milyen filmes trükköket alkalmaztak, egészen odáig, hogy ki hogyan érezte magát a folytatáson. Erre jön Luke Skywalker, és rácáfol erre.

Hamill a Star Wars IV. - Egy új remény legvégét helyezi új megvilágításba, amikor is a lázadók egy öngyilkos küldetésre küldenek egy maroknyi pilótát, hogy robbantsák fel a Halálcsillagot – amire csak egy esélyük és lehetőségük van, egy aprócska szellőző. A támadáshoz szükséges információk megszerzésének történetéről szól a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet.

Ez a csatajelenet túlzás nélkül az eredeti trilógia egyik legfeszültebb pillanata, hiszen az ellenállók mindent egy lapra tesznek fel, és a győzelem esélye igen kicsi. Ám ha buknak, akkor elbukik az egész galaxis is. A tét tehát hatalmas, ahogy a remény is, hogy sikerül. Szó szerint izzasztó helyzet.

Hamilltől pedig most már azt is tudjuk, hogy valóban izzasztó volt a helyzet még a forgatáson is, mert épp egy hőhullám söpört végig Londonon, ahol a jelenetet forgatták, így a pilótákat játszó színészek csak a jelmez felső részét viselték, az alsót nem. Vagyis a lázadók legjobb pilótái kisgatyában repültek a halálba.

Az, hogy egy színész nem visel teljes jelmezt, amikor a kamera csak féli mutatja, teljesen bevett dolog a filmiparban – és ennél a jelenetnél sem kellene meglepődnünk, csak izgalmas belegondolni, hogy az egyik a film egyik legmeghatározóbb pillanatában a jéghideg űrben harcoló pilóták tulajdonképpen a londoni hőségtől ájuldozó színészek voltak. Kivéve Chewbaccát. Peter Mayhew-nek nem volt ekkora szerencsére – neki a teljes jelmezt kellett viselni, ha esett, ha fújt, ha hőhullám volt.