Mark Hamill olyan titkot osztott meg, ami örökre megváltoztatja, ahogy a Halálcsillag elleni támadásra gondolunk

Január 4-én tartják a hivatalos National Trivia Day-t, vagyis ez az a nap, amikor nem csak büntetlenül oszthatunk meg másokkal fontos vagy kevésbé fontos, vicces vagy bármilyen egyéb érzelmeket kiváltó tényeket, hanem egyenesen ajánlott.

Az eléggé aktív online közösségi életet élő, és a posztjaival sokszor nagy tetszést kiváltó Mark Hamill sem maradt ki idén a buliból, és Twitterén egy olyan aprócska tényt osztott meg, ami sok rajongó számára örökre megváltoztathatja, ahogy a Halálcsillag elleni támadásra gondolnak.

Azt hinné az ember, hogy a világ egyik legismertebb filmes franchise-áról az elmúlt évtizedekben már mindent megtudott, amit tudni érdemes, attól kezdve, milyen filmes trükköket alkalmaztak, egészen odáig, hogy ki hogyan érezte magát a folytatáson. Erre jön Luke Skywalker, és rácáfol erre.

Hamill a Star Wars IV. - Egy új remény legvégét helyezi új megvilágításba, amikor is a lázadók egy öngyilkos küldetésre küldenek egy maroknyi pilótát, hogy robbantsák fel a Halálcsillagot – amire csak egy esélyük és lehetőségük van, egy aprócska szellőző. A támadáshoz szükséges információk megszerzésének történetéről szól a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet.

Ez a csatajelenet túlzás nélkül az eredeti trilógia egyik legfeszültebb pillanata, hiszen az ellenállók mindent egy lapra tesznek fel, és a győzelem esélye igen kicsi. Ám ha buknak, akkor elbukik az egész galaxis is. A tét tehát hatalmas, ahogy a remény is, hogy sikerül. Szó szerint izzasztó helyzet.

Hamilltől pedig most már azt is tudjuk, hogy valóban izzasztó volt a helyzet még a forgatáson is, mert épp egy hőhullám söpört végig Londonon, ahol a jelenetet forgatták, így a pilótákat játszó színészek csak a jelmez felső részét viselték, az alsót nem. Vagyis a lázadók legjobb pilótái kisgatyában repültek a halálba.

Az, hogy egy színész nem visel teljes jelmezt, amikor a kamera csak féli mutatja, teljesen bevett dolog a filmiparban – és ennél a jelenetnél sem kellene meglepődnünk, csak izgalmas belegondolni, hogy az egyik a film egyik legmeghatározóbb pillanatában a jéghideg űrben harcoló pilóták tulajdonképpen a londoni hőségtől ájuldozó színészek voltak. Kivéve Chewbaccát. Peter Mayhew-nek nem volt ekkora szerencsére – neki a teljes jelmezt kellett viselni, ha esett, ha fújt, ha hőhullám volt.