Mark Hamill Star Wars-poszterekkel gyűjt adományt Ukrajnának

Hamarosan szomorú évforduló következik, hiszen február 24-én lesz egy éve, hogy Oroszország támadást indított Ukrajna ellen, a két ország háborúja azóta sem ért véget. Rengeteg híresség foglalt már állást az ügyben és sokan közülük próbáltak is segíteni valamilyen formában a háború áldozatainak. Most ebbe sorba áll be Mark Hamill is, aki természetesen a Star Warst hívja segítségül.

A 71 éves színész egy interjúban árulta el, hogy különleges akciót indít, amellyel pénzt szeretne gyűjteni a védekező hadsereg segítésére. Mark Hamillt még tavaly szeptemberben nevezték ki az ukrán Army of Drones projekt nagykövetének, ezért most összegyűjtendő pénzt is ilyen eszközök beszerzésére szeretné fordítani.

És mivel tudna segíteni egy amerikai színész az ukrán hadseregnek? Az aláírásával! Mark Hamill azt tervezi, hogy ritka és limitál példányszámú Star Wars posztereket fog dedikálni, amelyeket aztán árverésre bocsátanak.Reményei szerint lesznek olyan fanatikus gyűjtők, akik megfelelő anyagi háttérrel is rendelkeznek, hogy ezeket a relikviákat minél magasabb áron vásárolják meg maguknak. Az így befolyó összegből pedig támogathatják az ukrán hadsereg drónbeszerzéseit.

Mark Hamill azt mondta, az ukrán hadsereg ellenállása az oroszokkal szemben több mint inspiráló. Éppen ezért úgy érzi, hogy ha bármi csekély módon is hozzá tud járulni a támogatásukhoz, akkor azt kötelessége megtenni.