69 Üveg  (2019)

Január 18-án érkezik M. Night Shyamalan Üveg című filmje, amit a rendező egy trilógia lezárásának készített el – a filmmel kapcsolatos várakozások és pletykák akkor indultak meg, amikor a Széttörve végén kiderül, hogy a film ugyanabban az univerzumban játszódik, mint A sebezhetetlen.

Közel húsz évvel az első rész után végre elkészült az a történet is, amelyben a három, önmagát valamilyen szuperhősnek képzelő ember sorsa végleg összefonódik és lezárul – ennek megfelelően a projekt valóban masszív előkészületet és munkát igényelt, sőt – a rendező szerint nagyjából másfél órányi anyagot kellett kivágni az eredeti anyagból, hogy egy nézőbarát verzióba sűrítsék bele mindazt, amit el szeretett volna mondani.

A DigitalSpy-nak adott interjújában a rendező nemrég arról beszélt, hogy egy kifejezetten hosszú, 150 oldalas forgatókönyvvel futottak neki a filmnek, amelyből egy 3 órás és 20 perces filmet raktak össze, és ezt kellett szinte percről percre sűríteni, hogy egy kicsit több, mint 2 órás filmmé álljon össze.

A film elkészültével kapcsolatban van még egy érdekes adalék: a rendezőnek két stúdiónak, a Universalnak és a Disney-nek is elő kellett adnia a filmötletet, hiszen a filmes jogok miatt mind a két stúdiónak rá kellett bólintania. A rendező erről azt nyilatkozta, hogy meglepően könnyen ment, hiszen azt adta elő, hogy felejtsék el az előző filmeket, és legyen ez az alapsztori: van egy hely, ahol olyan embereket kezelnek, akik szuperhősnek képzelik magukat, és három páciens valahogy megszökik. Aztán csak annyit tett még hozzá, hogy egyébként Bruce WillisSamuel L. JacksonJames McAvoy és Sarah Paulson játszanak benne.

Az Üveg így zöld lámpát kapott mindenhonnan, ahonnan meg kellet kapnia, és jövő januárban mi is megtudhatjuk majd, hogyan záródik ez a történet.