Cara Delevingne elárulta, hogy már gyerekkorában voltak a drogproblémái, 15 éves korára pedig a teljes összeomlás szélére került.

A Vogue magazinnak adott interjúban a színésznő többek között arról is beszélt, hogy először 7 éves korában fogyasztott alkoholt. “Másnaposan ébredtem a nagymamám házában, a hálószobámban, egy koszorúslányruhában” - mondta Delevingne.

Három évvel később, mindössze 10 évesen altatókat írtak fel neki, hogy kezelni tudja az álmatlanságát, tinédzserként pedig diszpraxiát diagnosztizáltak nála, ami egy neurológiai betegség, amely a fizikai koordinációra van hatással.

Cara azt is hozzátette, hogy művészetterápiával, zeneterápiával, EMDR-rel és CBT-vel próbálkozott a kezelése során, 15 éves korára azonban teljesen összeomlott. “Gyógyszereket szedtem, és ez egyszerűen... megmentette az életemet. Ez nem annyira kémiai egyensúlyzavar volt, mint inkább egy teljes traumareakció. Nem vettem észre, hogy egy kib@**ott lyuk tátong bennem. És még mindig úgy gondolom, hogy a diagnózisnak és a címkézésnek van egy olyan része, ami káros” - mondta a színésznő.

Cara azt is hozzátette, hogy időnként rohamai voltak, amelyek során a fejét ütögette és kényszeresen vakargatta magát. A kiutat végül a modellkedés jelentette, Cara legjobb barátnőjének édesanyja ugyanis Sarah Doukas volt, a Storm modellügynökségtől.

“Néhány év elteltével rájöttem, hogy a modellkedés sem fizikailag, sem érzelmileg nem tesz jót nekem, és más dolgokat kell kipróbálnom. A pénz nem minden. Eljutsz arra a pontra, amikor azt mondod: ‘Ó, pénzt kerestem, de olyan mélységesen boldogtalan és magányos vagyok’” - jegyezte meg Delevingne.