Amikor a Loki című sorozat 2021-ben bemutatkozott, az MCU éppen átmeneti, bizonytalan időszakát élte. A szériát megelőzően még csak két sorozat debütált a Disney+ platformján, köztük a WandaVízió, ami megmutatta a Marvel Studios átmenetének hatalmas lehetőségeit a tévé felé. 

Bár a multiverzum korábban már kis mértékben feltűnt néhány filmben a Loki előtt, a Tom Hiddleston által alakított, szeretett tréfamester főszereplésével a TV-sorozat hatásosan indította el az MCU legújabb összefonódó elbeszélését, amelyben az idő és az alternatív valóságok furcsa módon keverednek. 

Hosszabb szünet után Loki visszatér a képernyőkre, hogy a multiverzumok még komolyabb fenyegetésével és még nagyobb bizalmi problémákkal nézzen szembe, mint valaha. Ahogy Loki első évada, a második évad is hat epizódból fog állni, bár a sorozat kreatív vezetőségében néhány változás történt. A sorozat alkotója, Michael Waldron, továbbra is vezető producer marad, de Eric Martin - aki az első évad negyedik epizódját ("The Nexus Event") írta, és Waldronnal közösen jegyezte az évadzárót ("For All Time. Always.") - váltja fel őt vezető forgatókönyvíróként. A korábbi rendező, Kate Herron is távozik, Justin Benson és Aaron Moorehead lép be az új rendezői csapat élére. 

“Átutaztam az időn” mondja Loki a második évad előzetesében. "A múlt és a jelen között. Ha amit láttam igaz, nincs semmi, ami megállíthatja ennek a világnak a teljes pusztulását."

Az első hat epizódban a cselszövés istene visszatér a múltba, egészen Pompeji pusztulásáig, és eljut a jövőbe is egy olyan helyre, amit a Világ Végének neveznek A 2. évadban Loki időutazásai új korszakokba és új célpontokhoz vezetik, beleértve a 1893-as chicagói világkiállítást, és egy 1980-as évekbeli McDonald's-ot. Az események hatására időszakadást él át. Az ezzel a jelenséggel való megküzdésben Loki és Mobius igénybe veszik az időhatóság szakértőjének, O.B-nek a segítségét, akit Ke Huy Quan alakít. 

A 2. évad egy másik lehetőséget nyújt a Marvel Studiosnak arra, hogy  több mint egy évtizeddel azután, hogy Hiddleston először megjelent a filmvásznon, felfedezze Lokit. A karakter sokkal többet vált, mint a Villámisten irigy öccse, aki másra nem vágyott, mint hogy uralma alá hajtsa Asgardot és Földet. Fejlődése folyamatos. "Loki mindig is gonosztevő volt," mondta Wright az új évad kapcsán. "Ami minket igazán érdekel, hogy hogyan válik az antihősből igazi hős karakter."

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot, és rendelkezel előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti HBO Max gombra kattintva már nézheted is!

84 Loki  (2021)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Miután Loki ellopta a Tesseractot, őrizetbe veszi egy szervezet, ami az időt felügyeli. Segítségével egy hosszú időutazásra indulnak, amely folyamán megváltoztatja az emberek... több»