Mától a Disney+-on: Ilyen dokusorozatot még sosem láthattál a vadvilágról

Egy teljesen innovatívnak mondható dokusorozattal rukkolt elő a Nat Geo, amely a vadvilág női vezetőit helyezi középpontba. A vadon királynői mától elérhető a Disney+ műsorkínálatában.

“Fiatal anyukák, egyedülálló anyukák voltak, gyakran olyan nők, akik a karrierjüket hagyták volna ott, mert egyszerűen szakadék szélén találták magukat, amikor gyereket akartak” - nyilatkozta a produkció mögött álló csapatról Vanessa Berlowitz executive producer, amelyet a TvInsider magazin adott közre.

A készítők tehát mindenképp egy olyan dokumentumfilmet akartak összehozni, amely teljesen más szemszögből vizsgálja az állatok viselkedését Afrikában, Amerikában és a világ más tájain.

“Szándékosan elfordítottuk a fejünket a nagy harcoktól, a vadászatoktól és azoktól a dolgoktól, amelyekre a természettudomány általában fókuszál, és szándékosan elfordultunk, hogy a nőstények árnyalt viselkedését és vezető szerepét nézzük” - tette hozzá Chloe Sarosh producer.

Sarosh elmondta, hogy a személyes kedvenc epizódja egy fiatal bonobóról, Zoéról szól, aki egyedül indul a világba, hogy barátokat és egy új törzset találjon. A doku egyébként  négy éven át készült 12 országban, a stáb pedig 1756 napot töltött terepen.

A vadon királynőit ráadásul nem más, mint az Oscar-díjas Angela Bassett narrálja. A széria tehát mától elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a mafabos adatlapon található Disney+ ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.