Moziba be!A kép forrása: Photo © Pathé Films

Jól esne egy kis lazítás az ünnepek és az átmulatott szilveszteri éjszaka után? Természetesen az újévben sem maradunk filmek nélkül, lássuk, mint kínálnak a mozik az év első hétvégéjére!

Vadregény

A klasszikus Grimm-mesékre felfűzött musicallel nem foghatnak mellé a családok: szerethető, jól ismert karakterek és fülbemászó dallamok a kicsiknek, sztárparádé a nagyoknak. Bár Vadregény a stúdió musicaljeire jellemző matinéhangulaton nem tud sokkal túllépni, de kétségkívül megvan a maga bája. Rob Marshall nagyon jól érti, hogy mi kell egy könnyen fogyasztható hollywoodi szuperprodukcióhoz, bár azokat, akiktől alapvetően távol áll a mézes-mázos, zenés mesevilág, Johnny Depp és Meryl Streep ide vagy oda, a Vadregény sem fogja meggyőzni.

Büszkeség és bányászélet

A legjobb vígjáték kategóriában Golden Globe-díjra jelölt, megtörtént eseményeken alapuló film az 1980-as évek Angliájába kalauzolja el a nézőket. A Bányászok Szakszervezete sztrájkolni kezd, ügyükhöz pedig a londoni Büszkeség Menete is csatlakozik.  A két, egymástól látszólag teljesen eltérő csoport találkozása számos, rendkívül humoros helyzethez vezet. A Büszkeség és bányászélet intelligens humorával, remek hangulatával és Bill Nighy zseniális alakításával kétségkívül a tavalyi év egyik legjobb vígjátéka. A díjszezonban még biztosan sokat fogunk hallani róla.

Sils Maria felhői

A Cannes-ban Arany Pálmára jelölt film egy befutott színpadi színésznő és egy feltörekvő tehetség rivalizálását dolgozza fel, melyben fontos szerep jut a nő asszisztensének is, aki mindent megtesz azért, hogy fenntartsa a korosodó sztár lelki békéjét.  A film a kiválóan adagolt pszichés feszültséggel és mélylélektani aspektusával ideális választás lehet a drámák kedvelőinek.  Kristen Stewart és Chloë Grace Moretz eddigi karrierjük talán legjobb alakításait hozzák, Juliette Binoche színészi kvalitásait pedig nem is szükséges méltatni.

Apropó szerelem

Egy történet két középiskolai tanárról, akik eleinte egymás ellenében keresik a választ arra a kérdésre, hogy mi a fontosabb, a képek vagy a szavak, azonban rivalizálásuk során egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Bár az Apropó szerelem sajnos nem tud túllépni a romantikus komédiák sablonjain, randira jó választás lehet.  Clive Owen és Juliette Binoche játékára nem lehet panasz, a forgatókönyvre azonban már annál inkább.  

Barbie: Szuperhős hercegnő

Kara élete egy szempillantás alatt megváltozik, amikor megcsókolja egy varázspillangó, melyet követően a lány szuperképességekre tesz szert. Kara Szuper Szikraként veszi fel a harcot a bűnözőkkel szemben. Azonban féltékeny unokatestvére elkapja a pillangót, így születik meg a hercegnő nemezise, Sötét Szikra. Egy közös ellenség fenyegetése ellen kénytelenek együtt fellépni, ha meg akarják védeni a birodalmat. Bár hazájában a film csak márciusban debütál a televíziókban, idehaza mégis mozis premiert kapott.