Végre a Netflixen is nézhető Anthony Hopkins legutóbbi sikerfilmje.

Az apa nagysikerű 2020-as pszichológiai dráma Florian Zeller rendezésében, melynek története Zeller "Le Père" című színdarabján alapul. 

Az alkotás főszerepében Anthony Hopkins látható, aki egy demenciával élő nyolcvanéves férfit alakít: az ő érzelmi és pszichológiai állapotának összetettsége áll a film középpontjában. 

Az apa 2020-as Sundance Filmfesztiválon debütált, majd 2021-ben világszerte több országban is bemutatták, kimondottan erősen teljesített a kasszáknál: 6 millió dolláros költségvetéssel szemben 34 millió dolláros bevételt hozott.

A filmet méltatták az alakításaiért, különösen Hopkinséért, és a demencia árnyalt ábrázolásáért. A 93. Oscaron hat jelölést kapott, Hopkinst a legjobb színészi alakításért, Zeller és Hampton pedig a legjobb adaptált forgatókönyvért jelölték. 

Az elsöprően pozitív kritikai visszhang a Rotten Tomatoes-on 98%-os értékelésében is világosan látszik, de nálunk, a mafabon is kiváló, 87%-os értékeléssel áll, míg a Forbes 2021-ben felvette "A 21. század 150 legjobb filmje" listájára.

Ha még nem láttad, vagy újra megnéznéd, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a Netflix logóra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

87 Az apa  (2020)

dráma

A nyolcvanadik életévét taposó Anthony egyre gyakrabban érzi, valami nincs rendben. A férfin egyre jobban eluralkodik a demencia. Miközben elmarja maga mellől ápolóját, a lány... több»