A The Outfit egy 2022-es amerikai pszichológiai bűnügyi dráma-thriller, amit Graham Moore rendezett, Moore és Johnathan McClain forgatókönyvéből. 

A filmet Mark Rylance főszereplésével mutatták be, mellette Zoey Deutch, Johnny Flynn, Dylan O'Brien, Nikki Amuka-Bird és Simon Russell Beale szerepeltek a filmben. Rylance egy angol szabót játszik, aki saját szabósgát vezeti Chicagóban, fő ügyfele egy kegyetlen gengszter család. A film premierje a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2022. február 14-én, majd az Egyesült Államokban március 18-án mutatták be a Focus Features forgalmazásában, pozitív kritikákkal.

1956-ban, Chicagóban Leonard Burling angol szabó, aki egy egyedi szabóságot vezet egy olyan környéken, amelyet az ír maffiafőnök, Roy Boyle irányít. Roy fia és második embere Richie, valamint Francis  pénzmosásra használják Leonard üzletét; Leonard tolerálja ezt a megállapodást, mivel a Boyle-ok és embereik a legjobb vásárlói. Leonard bonyolult kapcsolatot ápol továbbá a szalon recepciósával, Mable-lel, aki egyben Richie barátnője is.

A film a Rotten Tomatoes kritikai portálon megjelent, több mint 250 nézői vélemény alapján 92%-os értékelésen áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

77 The Outfit  (2022)

dráma | krimi | misztikus

Leonard egykor London leghíresebb öltönyeit készítette az előkelő Savile Row-n. Egy személyes tragédia után azonban Chicagóba költözött, ahol ügyfélköre az alvilág... több»