Gyilkossági ügyek: New York: Dick Wolf Különleges ügyosztálya kilép a forgatókönyvírók világából. A dokumentumfilm-sorozat a nyomozást vezető detektívek szemszögéből mutatja be New York városának bűntényeit.

"A New York egy csúnya, koszlott város" - írta egyszer John Steinbeck író. "De van benne valami… Ha már éltél ott és az otthonoddá vált, más hely sosem lesz elég jó." A Dick Wolf vezette új, öt epizódból álló dokumentum-sorozatban a New York-i rendőrség nyomozói, tisztjei mutatják be a várost. Miközben megosztják emlékeiket legkegyetlenebb ügyeikről,  betekintést adnak a New York-i  utcák valóságába.

A 1997-es Central Park-i késeléses gyilkosságtól egészen a 2001-es Carnegie Deli mészárlásig - amikor öt embert találtak holtan egy étterem feletti lakásban - a Gyilkossági ügyek: New York interjúkat mutat be a New York-i rendőrség tagjaival,  túlélőkkel, barátokkal és az áldozatok családtagjaival. A sorozatban minden megtalálható, ami a széles körben ismert Különleges ügyosztály franchise-ból már ismert  - kivéve, hogy ebben az esetben a forgatókönyvírók munkája valós eseményeken alapul. Itt minden sort az élet írt: az erőszakos bűncselekmény áldozatául esettek emberek hozzátartozóinak gyászától egészen a tettesek felelősségre vonásának bonyolult folyamatáig. Ahogyan egy rendőrtiszt fogalmazott a sorozatban: "Minden egyes eset kitép egy darabot a lelkedből."

A Gyilkossági ügyek: New York a Wolf Entertainment és az Alfred Street Industries közös produkciója, vezető producerei: Dick Wolf, Tom Thayer, Jane Lipsitz, Dan Cutforth, Nan Strait, Dan Volpe és Adam Kassen. A sorozat március 20-án debütál a Netflix platformján. Már 2024-ben lehet számítani a folytatásra Gyilkossági ügyek: Los Angeles címmel.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a széria mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dokumentum | krimi

Egy dokumentumfilm-sorozat a New York nyomozói és ügyészei által megoldott ügyek feltárásáról. több»


Szereplők: Dick Wolf