Mától a Netflixen: Egy megdöbbentő, igaz történet egy lelepleződött sebészről

A Netflix új doku sorozata, a Paolo Macchiarini, a kegyvesztett sebész Paolo Macchiariniról, egy lejáratott sebészről szól, akit súlyos testi sértésért ítéltek el amiatt, mert mesterséges légcsöveket ültetett be olyan pácienseknek, akik később belehaltak a műtétbe.

A brit Nutopia produkciós cég áll a háromrészes sorozat mögött. Ez a produkciós cég felet a Határtalanul Chris Hemsworth-szel című filmért is. 

A dokumentumfilm Paolo Macchiarini munkájára összpontosít, aki 2011-ben szeretett volna forradalmasítani egy regeneratív gyógymódot, műanyag légcsövek beültetésével kezelve azon betegeket, akik reménykedtek a gyógyulásban. Azonban Macchiarini hazudott a kutatásairól, és három kezelt beteg halt meg, míg egy negyediknél később el kellett távolítani az mesterséges légcsövet.

A svéd fellebbviteli bíróság elítélte Macchiarinit és két és fél év börtönbüntetésre ítélte. Az orvos minden vádat tagadott. 

Az Associated Press jelentése szerint a Svea Fellebbviteli Bíróság úgy ítélte meg, hogy a három elhunyt beteg közül kettőnél nem volt szükség sürgős beavatkozásra, míg a harmadik esetében nem volt indokolt a beavatkozás.

"Macchiarini felismerte, hogy a beavatkozások kockázata testi károsodást és szenvedést jelent a pácienseknek, ennek ellenére, reménykedett abban, hogy a módszer működni fog, közömbös volt a kockázatokkal szemben" - jelentette ki a bíróság.

A mini dokumentum sorozatot Ben Steele rendezte, producerként Nicola Moody és Jane Root, a Co-Executive Producer pedig David Herman segített a film elkészítésében.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot, és rendelkezel Neflix előfizetéssel, nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dokumentum | krimi | történelmi

Paolo Macchiarini munkája, aki 2011-ben a regeneratív orvoslás forradalmasítására vállalkozott azzal, hogy műanyag szélcsöveket ültetett be a gyógyulásra szoruló betegekbe.... több»

Rendező: Ben Steele
Szereplők: Paolo Macchiarini