A kedvenc című film a 2018-as év egyik favoritja volt. Itt van minden, amit tudni érdemes a történelmi drámáról.

A film valódi történet alapján készült, amely Anna királynőről szól, és egy kevésbé ismert, de valós eseményt dolgoz fel. Az 18. századot megbotránkoztató történet mától a Netflixen is elérhető.

Annát, A koronából is ismert,  egyedülálló tehetségű Olivia Colman játsza.

A két rivalizáló udvarhölgyet, akik a Királynő kedvencei szeretnének lenni, Emma Stone (Abigail) és Rachel Weisz (Lady Sarah) alakítja.

A többi szereplő között felbukkan Nicholas Hoult, Joe Alwyn, Mark Gatiss, James Smith, és Jenny Rainsford.

A hivatalos cselekmény leírása a következő: "A 18. század eleje. Anglia háborúban áll a franciákkal. Mindazonáltal a kacsaversenyek és az ananászevés virágzik.

"Egy gyenge egészségű Királynő, Anne (Olivia Colman) ül a trónon, és a hozzá közel álló, Lady Sarah (Rachel Weisz) veszi át tőle az ország irányítását, miközben Anna betegségéről és szeszélyes természetéről is gondoskodik.

"Amikor az új szolgálólány, Abigail (Emma Stone) megérkezik, bája megnyeri Sarah-t.

"Sarah befogadja Abigailt, aki úgy látja, hogy lehetősége van visszatérni az arisztokratikus gyökereihez.

"Mivel a háborús politika gondterhessé válik Sarah számára, Abigail meglátja a lehetőséget arra, hogy betölthesse a Királynő társának szerepét."

A Rotten Tomatoes kritikai portál értékelése alapján a film jelenleg 93%-on áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

72 A kedvenc  (2018)

dráma | életrajzi | történelmi

Anglia a 18 század hajnalán - a trónt a betegeskedő Anna királynő foglalja el, az ország pedig harcban áll a franciákkal. Mivel a  királynő nincs abban az állapotban, nevében... több»