A Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés egy 1999-es amerikai tudományos-fantasztikus vígjáték, melyet Dean Parisot rendezett, David Howard és Robert Gordon forgatókönyvéből. 

A film tudományos-fantasztikus filmek és sorozatok paródiája és hódolat, különösen a Star Trek és annak rajongói iránt. A történet egy kitalált televíziós sorozat, a Galaxy Quest szereplőit mutatja be, akiket valódi idegenekkel kerülnek intergalaktikus konfliktusba, akik úgy hiszik, a forgatott sorozat egy valódi dokumentumfilm. A főszereplők Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell és Daryl Mitchell. A film pozitív kritikai visszajelzéseket kapott: elnyerte a Hugo-díjat a legjobb drámai bemutatásért és a legjobb forgatókönyvért  Nebula-díjat kapott. Továbbá tíz Saturn-díjra is jelölték többek között a legjobb tudományos-fantasztikus film, a legjobb rendező, a legjobb színésznő és a legjobb mellékszereplő kategóriában. 

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

kaland | sci-fi | szatíra | vígjáték

A Protector űrhajó és legénysége hajdanán egy hihetetlenül népszerű sorozat sztárjai voltak. A Galaxy Quest viszont már jó ideje a múlté, a színészek pedig kétségbeesetten... több»