A LOLA egy 2022-es ír-brit found footage stílusú tudományos-fantasztikus film, amit Andrew Legge rendezett,  Emma Appleton és Stefanie Martini játszik benne. A film Andrew Legge első nagyjátékfilmes rendezése.

Az HBO Max-on mától nézhető film 1941-ben, Angliában játszódik. Thomasina és Martha létrehoztak egy gépet, amely képes elkapni a jövőből származó közvetítéseket. Ez a szerkezet lehetővé teszi, hogy még a punk mozgalom megjelenése előtt megismerkedjenek a kultusz zenei és stílusvilágával.

Azonban a második világháború eseményeinek előremozdulásával a nővérek úgy döntenek, hogy az eszközt hírszerzési fegyverként használják.

A LOLA-t a Covid lezárások idején, Írországban forgatták. A színésznőket is megtanították a kamerák használatára, például Stefanie Martini kezelte a felvételeket, amiket a karaktere filmezett. 

A The Divine Comedy (zenekar) Neil Hannon írta a film zenéjét, amelyben David Bowie Space Oddity című száma, a Kinks You Really Got Me című dalának átdolgozott verziója, valamint Elgar zenéje is felcsendülnek.

A Film jelenleg 100%-os értékelésen áll a Rotten Tomatoes oldalán (34 vélemény alapján). Az oldal összefoglalója szerint: "A LOLA stílusosan összefűzi az időutazás és a found footage elemeket, hogy egy okos 'mi lenne, ha' történetet alkosson, amely időtlen zsenialitást sugároz."

Ha szívesen megnéznéd a filmet, és rendelkezel előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti HBO Max gombra kattintva már nézheted is.

62 LOLA  (2022)

háborús | sci-fi

1940-et írunk, amikor Thom és Mars építenek egy gépet, a LOLA-t, amely képes lehallgatni a jövőből érkező rádió- és tévéadásokat. több»