Barry Levinson 2006-ban egy meglehetősen izgalmas politikai szatírát hozott össze. Az év embere mától elérhető az HBO Max műsorkínálatában.

Bár a film enyhén szólva is parádés szereposztást kapott, hiszen Robin Williams mellett Christopher Walken, Jeff Goldblum, Tina Fey, Laura Linney, Amy Poehler, Sasha Roiz és Shawn Roberts erősítik a produkciót, ám ez még így is kevés volt ahhoz, hogy meggyőzze a kritikusokat és a nézőket.

Az év ember ugyanis mindössze 21 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól a Rotten Tomatoes portálon, míg a közönség 45 százalékot adott rá, ezt a képet viszont némileg javítja, hogy a hazai nézők 71 százalékra értékelték a Mafabon.

A film középpontjában Tom Dobbs áll, aki az Egyesült Államok egyik legkedveltebb showmanje. Tom a műsorában sosem kíméli a politikusokat, egy alkalommal viszont azt találja mondani, hogy az Egyesült Államok elnökének talán még ő is jobb lenne. A rajongók pedig élnek is a lehetőséggel, így Tom egymás után kapja a leveleket, hogy jelöltesse magát, Dobbs pedig rövidesen egy kampány kellős közepén találja magát.

A kezdeti kritikai fogadtatás ellenére Az év embere elgondolkodtató és szórakoztató filmként találta meg a helyét a filmtörténelemben. A 20 millió dollárból készült produkció végül 42 millió dollárt hozott az Universalnak.

Az év embere tehát mától elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma | politikai | romantikus | szatíra | thriller | vígjáték

Tom Dobbs az Államok egyik legkedveltebb showmanje. Vicces politikai műsorában a politikusokat ekézve egyszer azt találja mondani, hogy elnökjelöltnek még ő is bármikor jobb lenne,... több»